Børn og bedsteforældre plantede blomster - nu er de forsvundet

Før og efter tyveriet. Foto: Privat foto

Sidste uge plantede børn blomster og planter sammen med deres bedsteforældre i institutionen Villa Villakulla. Nu er de alle væk.

I løbet af weekenden har daginstitutionen Villa Villakulla i Sorø haft uindbudte gæster.

Alle de blomster, som børnene plantede på Bedsteforældredagen sidste uge, er blevet revet op af jorden.

Det her er ikke bare tre planter - det er mellem 30-40 planter og blomster

Lonnie Ziebell, pædagogisk leder i Villa Villakulla

- Det er så ubeskriveligt hårdt at møde ind til siger Lonnie Ziebell, der er pædagogisk leder i Villa Villakulla.

- Vi har haft Bedsteforældredag i hele institutionen for både vuggestue og børnehave sidste uge, og hvert barn havde 2-3 planter med. Bedsteforældrene har været med i institutionen og brugt en hel dag på det, og nu er de bare væk.

Sådan så det ud onsdag i sidste uge, da børn og bedsteforældre havde plantet blomster på Bedsteforældredagen. Foto: Privat foto

30-40 blomster er væk

Onsdag i sidste uge blev der plantet 30-40 blomster og planter. Bedsteforældredagen er en årligt tilbagevendende begivenhed, og her planter de blomster, som bedsteforældrene medbringer - til glæde for alle.

- Det her er ikke bare tre planter - det er mellem 30-40 planter og blomster, der er blevet revet op. Der er kun nogle få planter tilbage rundt omkring, som ikke er blevet revet op, siger leder Lonnie Ziebell.

Ifølge lederen i institutionen har en forælder, der tit går ture, set nogle af planterne spredt rundt omkring bag legepladsen.

- Vi kan ikke finde ud af, om de er blevet stjålet. Det kan faktisk godt være, at det er ”bare” er hærværk, siger Lonnie Ziebell.

Sådan så det ud mandag morgen, efter weekenden, da personalet i Villa Villakulla mødte ind. Foto: Privat foto

- Det her er værre end et par øldåser

Institutionen Villa Villakulla har åben legeplads, som mange børnefamilier benytter sig af i weekenden.

- Vi er vant til nogle gange at skulle rydde lidt op. Men det her er næsten værre, end hvis der ligger nogle øldåser. Det her er meget personligt, for børnene har navn på hver deres planter, siger Lonnie Ziebell.

Planen er nu, at institutionslederen vil kontakte SSP.

- Jeg håber, at de vil snakke med nogle af de unge mennesker. Det, jeg ved, de har gjort tidligere, er, at i perioder har de patruljeret ekstra i udvalgte områder.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App