Lissi skulle indlægges: Blev kørt til akutafdeling 30 minutter længere væk

02:28

Lissi Nielsen bor under en halv time fra Køge - men blev i stedet sendt akut til Slagelse en hel time væk.

Da Lissi Nielsen skulle akut på sygehuset, blev hun sendt til Slagelse - selvom Køge er en halv time tættere på. Regionsrådsformand lover løsning nu.

Lissi Nielsen fra Karise var i marts taget til lægen med en hævet fod. Men da hun kom til lægen, stod det hurtigt klart, at der var tale om lidt mere end blot en hævet fod. Lægen frygtede nemlig, at Lissi havde en blodprop, og derfor skulle hun sendes på akutafdelingen.

Det viste sig siden, at der ikke var tale om en blodprop – men én ting undrede Lissi Nielsen:

- Her tager det 20 min at køre til Køge. Det tager over en time at køre til Slagelse, så det er jo lidt fjollet, siger Lissi Nielsen.

Den lange tur blev også ekstra krævende for Lissis pårørende, som måtte køre den lange tur til Slagelse i stedet for den noget kortere vej til Køge.

Forrige gang Lissi Nielsen havde problemer, blev hun også sendt til Slagelse, selvom turen til Køge er omkring en halv time kortere.

Læge: Håbløs regel

De borgere, der er blevet henvist til akutafdelingen i Slagelse, er ikke i akut livsfare, men kan f.eks. være hjertesyge eller være KOL-patienter, som dog stadig behandles og indlægges på akutafdelingen.

Der er ingen af os lokale læger, der synes, det er hensigtsmæssigt

Heino Knudsen (S), regionsrådsformand

Patienterne kan selv have ringet 112 - men det er især, når egen læge henviser de medicinske patienter, at de ikke kan få lov at komme til akutafdelingen I Køge. Dén regel er de lokale læger ikke tilfredse med:

- Jeg synes da, den er håbløs. Der er ingen af os lokale læger, der synes, det er hensigtsmæssigt, forklarer Peter Jacobsen, som driver en lægepraksis i Faxe.

Artiklen fortsætter under billedet

Reglen om, at borgere i Faxe Kommune skal sendes til Slagelse, er håbløs, mener læge Peter Jacobsen. Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST

Socialdemokraten Tanja Larsson har henvendt sig til Region Sjælland med problemet. Hun mener, at der er tale om en alt for bureaukratisk og virkelighedsfjern beslutning.

- Det er ikke altid effektivt. Hvis du tager en passer kan man se ”nåh der er ikke så langt fra Slagelse til Faxe”, men det er der rent transportmæssigt, fordi infrastrukturen er så dårlig, siger Tanja Larsson (S).

Centralisering får skylden

Ifølge Region Sjælland faldt valget på Slagelse, fordi akutafdelingen dér er større.

- Der er det rigtigt, vi har haft nogle kapacitetsudfordringer I Køge, og der er der borgere, der er blevet kørt til Slagelse, siger regionsrådsformand Heino Knudsen (S).

Artiklen fortsætter under billedet

Den lange køretur vidner om for meget bureaukrati, mener folketingskandidat Tanja Larsson (S). Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST

Det argument køber socialdemokraten Tanja Larsson (S) dog ikke.

- Problematikken er opstået, fordi man har inddelt os I distrikter under centraliseringen. Der har Faxe hørt ind under Slagelse, og af en eller årsag, er det ikke blevet lavet om, før vi får taget hul på det nu, siger Tanja Larsson.

Når de praktiserende læger indlægger, så skal de fra I dag af indlægge i Køge, naturligvis I samarbejde med sygehuset

Heino Knudsen (S), regionsrådsformand

Problemet løses nu

Uanset hvad vil problemet blive løst nu, lover regionsrådsformanden.

Når det her har stået på I en årrække, hvorfor løser vi det så først nu?

- Det tør jeg ikke sige. Nu er det nogle historier, der er poppet op, og nu er det blevet mere intenst, derfor har vi også taget fat i det, siger Heino Knudsen (S).

Fra nu af, skulle det derfor blive muligt for Faxe-borgerne at komme på akutafdelingen I Køge:

- Når de praktiserende læger indlægger, så skal de fra I dag af indlægge i Køge, naturligvis I samarbejde med sygehuset.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App