Blandt 300 nominerede: Rukiye fra Slagelse er årets mest fantastiske frivillig

Rukiye Bilgin fra Slagelse er årets mest fantastiske frivillig. Hun har netop vundet prisen blandt mere end 300 nominerede fra hele landet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er en meget glad Rukiye Bilgin, som går rundt i Slagelse i disse dage.

- Det er en vild oplevelse, meget overvældende, siger en rørt Rukiye Bilgin over telefonen. 

Onsdag aften modtog den 28-årige kvinde prisen som årets Fantastiske Frivillige. Hun var én af de 11 finalister, som juryen bag prisoverrækkelsen havde udvalgt blandt mere end 300 nominerede frivillige fra hele landet.

- Det er en kæmpe anerkendelse og betyder rigtig meget for mig, for jeg har lavet frivilligt arbejde siden jeg var 15 år. Men det betyder ekstra meget for mig, at det sker i år, for jeg har virkelig følt, at jeg har startet nogle aktiviteter, der giver mening og værdi i folks liv, siger Rukiye Bilgin.

Om prisen

Fantastiske Frivillige er en hyldest til de frivillige ildsjæle i Danmark, der året rundt giver noget af sig selv for at gøre en forskel for andre. Prisen blev første gang uddelt i 2015.
 
Organisationerne Roskilde Festival, Coop, Røde Kors og Kræftens Bekæmpelse står bag prisen.

Fantastiske Frivillige vender tilbage i 2018.

Fællesskab og familiefølelse

En af de nye initiativer er Kulturklubben i Slagelse, der laver sociale aktiviteter såsom mad- og filmaftener, fodboldkampe og alle slags hyggeaftener eksempelvis i forbindelse med påske og jul for unge med flygtningebaggrund i alderen 16-35 år.

- En af grundene til det er mit hjertebarn er blandt andet, at mange af de unge flygtninge, som kommer til vores aktiviteter, er kommet alene til Danmark, og de er ikke vant til frivillighed. De forstår ikke, at folk gider bruge deres fritid på at lave aktiviteter for dem, så når de opdager det, er der en stemning af fællesskab og familie, fortæller Rukiye Bilgin og fortsætter: 

- Der er en ung fyr fra Syrien, der flere gange har sagt til mig, at jeg er ligesom en søster for ham og dem i Kulturklubben, de er som en familie. Man kan mærke, at det arbejde, man laver, bliver værdsat, og man kan se en udvikling hos de unge mennesker. At man gør en forskel.

Mangfoldig indsats

De 11 finalister

Disse 11 finalister var i år indstillet til prisen som årets Fantastiske Frivillige:
  • Rukiye Bilgin (Ungdommens Røde Kors, Slagelse)
     
  • Rasmus Erichsen (Stop Spild Lokalt, Korsør)
     
  • Suzanne Seitzberg Larsen (Lichen Sclerosus Foreningen, Hørve)
     
  • Elsebeth Sørensen (Foreningen Spillestedet Stengade, København N)
     
  • Cindy Larsen og Dan Hansen (Gademix, Kolding)
     
  • Per Michelsen (Ren Strand, Fanø)
     
  • Emilie Weiss (DDS Gruppeleder, Mårslet)
     
  • Susanne Bak (Stoholm Borgerforening)
     
  • Henning Busk (Kræftens Bekæmpelse, Ikast/Brande)
     
  • Isabella Mittelstein (Projekt Husvild, Odense)

Det er Roskilde Festival, Coop, Røde Kors og Kræftens Bekæmpelse, som står bag prisen, der blev uddelt ved en prisoverrækkelse onsdag aften.

Roskilde Festivals direktør, Signe Lopdrup, har været med til at pege på Rukiye Bilgin som årets Fantastiske Frivillige, og hun begrunder det med, at Rukiye Bilgin har 'stået bag adskillige enestående frivillige indsatser og sociale aktiviteter, der dækker meget bredt og påvirker mange mennesker i hverdagen.'

- Hun er blandt andet aktiv i lokaludvalg, som lektiehjælper, coach for unge i udsatte boligområder, hun har startet netværkscafé for kvinder og kastet sig ud i et sprogmakkerprojekt for unge med flygtningebaggrund. Hendes engagement er ganske enkelt imponerende, siger Signe Lopdrup.

Penge til en god sag

Med prisen følger 25.000 kroner, som går til Ungdommens Røde Kors, hvor Rukiye Bilgin er frivillig.

- Det er super nice, det er virkelig dejligt. Især fordi jeg ved, hvad pengene skal blive brugt til, siger hun.

Pengene skal ifølge Rukiye Bilgin gå til at skabe nogle møder mellem lokale unge og unge med flygtningebaggrund, hvor man kan skabe grobund for venskaber på tværs.

Udover sit frivillige arbejde er Rukiye Bilgin lærervikar, men leder også efter et fuldtidsjob, helst indenfor NGO-verdenen.

Finalisterne blev fejret på en aften, der stod i frivillighedens tegn. Mere end 300 frivillige var nominerede til prisen som årets Fantastiske Frivillige.
Finalisterne blev fejret på en aften, der stod i frivillighedens tegn. Mere end 300 frivillige var nominerede til prisen som årets Fantastiske Frivillige. Foto: Roskilde Festival / Peter Ehlers

 


Nyhedsoverblik