Blæsten skaber problemer: Pas på væltede træer og løse tagsten

Politiet advarer mod væltede træer og tagplader, der blæser af. Samtidig forstyrrer vejret både trafikken og færgefarten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Tjek vejret, før du kører ud – og pas på væltede træer i trafikken.

Sådan lyder opfordringen nu, efter vinden for alvor er taget til i vores område.

Der er således meldinger om væltede træer ved blandt andet Faxe, Ringsted, på Sydmotorvejen nord for Haslev, ved Præstø og på Gørlev Landevej.

Den hårde vind betyder blandt andet, at kørsel med vindfølsomme køretøjer frarådes på Farøbroerne og på Storebælt. På Storebælt har man også gennem flere timer også advaret om risiko for en lukning på grund af stærk vind. Det er dog i skrivende stund blevet ved advarslerne - det er heldigvis ikke blevet aktuelt. 

Blæst driller færger

Også en række færger aflyser nytårsdag afgange. Molslinjen har aflyst afgangene 16.45 og 19.15 fra Sjællands Odde til Jylland og tilsvarende 15.00 og 17:30 fra Jylland til Sjællands Odde.

Samtidig har de mindre færgeruter til blandt andet Fejø, Femø, Omø, Nekselø og Sejrø har indstillet sejladsen.

Togdriften mellem Sorø og Slagelse har nytårsdag også været generet – men dette har ikke forbindelse til vinden, oplyser Banedanmark til TV ØST.

Der har været problemer med en køreledning, og det har givet nogle problemer og forsinkelser på op til 10 minutter for de togrejsende.

Artiklen er opdateret
Artiklen er opdateret klokken 16.14 med flere aflyste færgeforbindelser.

 


Nyhedsoverblik