Biograf blev ramt af lynet – sådan er status dagen derpå

Det kan komme til at tage tid, før Haslev Bio igen kan åbne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Lyset kan kun tændes i dele af bygningen, og der er frygt for, at operatørrummet har fået store skader. Flere elektrikere arbejder i bygningen, hvor kun popcornmaskinen i skrivende stund kan meldes helt i orden.

Sådan er status fredag formiddag fra Haslev Bio, der torsdag aften blev ramt af lynet under det store tordenvejr, der ramte landsdelen først på aftenen.

- Der lød et kæmpebrag, og så begyndte alarmerne ellers at gå. Dels hos os, men også hos apoteket, der ligger tæt på, siger Sisse Labuz, der er forpagter af den lille biograf i Haslev.

Artiklen fortsætter under videoen.

Sådan så tordenvejret torsdag aften ud fra det nordlige Haslev. Her er halvanden times video kortet ned til ét minut.

Meldingen om lynbranden indløb klokken 19.17 efter et kraftigt tordenvejr i mere end en halv time havde ligget over Haslev. Brandberedskabet kørte straks til stedet, ligesom politiet også kørte derned.

Mens brandvæsenet kunne arbejde med at stoppe kortslutningen, valgte politiet dog hurtigt at køre fra stedet igen, da det jo var ret åbenlyst, at der ikke var sket en forbrydelse, og der i øvrigt ikke var brug for politiets hjælp.

Imens kunne brandvæsenet konkludere, at lynet tilsyneladende var slået ned i de elektriske strøminstallationer på bagsiden af bygningen, og derfra havde spredt sig ud i hele området.

Ingen adgang til at aflyse forestillinger

Haslev Bio måtte aflyse forestillingen klokken 19.00 – og det kommer til at gælde alle forestillinger i den kommende tid.

quote Der lød et kæmpebrag, og så begyndte alarmerne ellers at gå. Dels hos os, men også hos apoteket, der ligger tæt på

Sisse Labuz, forpagter af biografen, Haslev

- Vi ved ikke, hvor længe det kommer til at stå på. Men det kommer vist til at ramme os i et stykke tid, siger Sisse Labuz.

Allerede fredag klokken 11.00 skulle biografen have vært åbnet til en forevisning, men den blev aflyst i sidste øjeblik.

- Vi er fuldstændig lammet og kan ikke få adgang til vores infrastruktur. Det betyder for eksempel, at vi ikke kan skrive til dem, der har købt eller reserveret billet – eller for eksempel aflyse de forestillinger, som vi ikke kan gennemføre, siger Sisse Labuz.

- Lige nu kan man stadig booke billet til forestillinger på nettet, som vi ved, at vi ikke kan gennemføre. Det virker helt åndssvagt, at der ikke er en backupadgang til eksempelvis vores billetsystemer, men det er der altså desværre ikke.

uvejr_oestmoen_2.jpg
Læs også
Se billederne: Dramatisk vejr over regionen
uvejr_oestmoen_2.jpg
Læs også
Se billederne: Dramatisk vejr over regionen

Frygter for dyr teknik

Hun oplyser, at flere forskellige elektrikere i dag undersøger de skader, som lynet har forvoldt. Samtidig skal en taksator undersøge de skader, der er sket på bygningens installationer.

Den store frygt er, at operatørrummet er blevet ødelagt af lynet. Her er et dårligt tegn, at den store server, der rummer biografens film, er svedet sort og lugter brændt. Endnu er det dog for tidligt at dømme rummet ude, siger Sisse Labuz.

- Vores elektriker, som er ekspert i installationer som denne, siger, at vi skal være optimister – så det har vi besluttet at være. Han har set rum som vores overleve lignende ting før, så vi håber det bedste, siger hun.

Hun tilføjer, at der i hvert fald er et køleskab, der virker. Desuden virker popcornmaskinen.

- Jeg kan ikke gøre så meget lige nu, andet end at krydse fingre. Og vi må jo glæde os over, at popcornmaskinen virker, og vi i øvrigt har popcorn nok til hele Haslev, joker hun.


Nyhedsoverblik