Folketinget sikrer billigere færgepriser til småøer

Det bliver nu lidt billigere, hvis man vil tage færgen til 30 af landets øer - hvis man vel at mærke rejser om foråret eller efteråret.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Folketinget har stemt ja til en lov om at sænke færgetaksterne. Den nye ordning er målrettet den turistmæssige lavsæson, hvor der er det største potentiale for øge turismen på øerne.

Loven er et skridt i retningen mod det såkaldte landevejsprincip, der handler om, at billetprisen for at sejle med færge skal koste det samme, som hvis man kørte samme strækning på landevejen.

Glæder siger over et enigt Folketing

- Jeg glæder mig over, at et enigt Folketing har bakket op om at give billigere færgebilletter for biler og passagerer til øerne. Det har længe stået på øernes ønskeseddel, siger Social- og indenrigsminister Karen Ellemann i en pressemeddelse og tilføjer: 

- Den nye ordning betyder, at turistsæsonen kan udvides, og det er med til at skabe vækst på øerne. 

I vores region betyder det, at man kan sejle billigere med færge til Sejerø, Orø, Agersø, Omø, Askø, Femø, Fejø, og Bogø efter sommerferien.

Hvor meget billetpriserne vil falde, kommer blandt andet til at afhænge af sejlafstanden, prisstrukturen og det nuværende prisniveau på de enkelte færgeruter. 


Nyhedsoverblik