Bilister tog billeder af ulykke på Storebæltsbroen - nu får de bøder

Storebæltsbroen tirsdag eftermiddag. Foto: Presse-fotos.dk

I næsten fem timer kæmpede brandfolk med at slukke brand i lastbil. Bilister fik bøder for at filme og fotografere branden.

Det skabte flere farlige situationer for trafikanterne på Storebæltsbroen, da nysgerrige bilister tirsdag sænkede farten for at fotografere og filme en ulykke på lavbroen i retning mod Sjælland.

En lastbil var kort før klokken 15.00 brudt i brand umiddelbart før Sprogø, hvilket fik flere bilisterne til filme og fotografere lastbilen deres mobiltelefoner, mens de kørte forbi.

Der kan både opstå farlige situationer for redningsmandskab og de andre bilister

Ehm Christensen, vagtchef ved Fyns Politi

De bilister kan nu se frem til en bøde på cirka 1.500 kroner, oplyser Fyns Politi.

- Jeg er ikke klar over, hvor mange vi har uddelt. Men vi skrev dem, som vi kunne. Når trafikken er så tæt, som den er derude, er det endnu mere farligt. Der kan både opstå farlige situationer for redningsmandskab og de andre bilister, udtalte Ehm Christensen, vagtchef ved Fyns Politi, tirsdag til TV2.

Politiet opfordrede i den forbindelse på det kraftigste til at lade mobiltelefonen være, når man passerer ulykkessteder.

- Det skaber farlige situationer, når man sidder og filmer, samtidig med at man kører - især når man kører så tæt, sagde Ehm Christensen.

Lukkede broen

Mens brandfolk kæmpede med at slukke branden, og beredskabet arbejdede på stedet, blev broen kortvarigt lukket i østlig retning.

Men selvom et spor hurtigt blev åbnet skabte lastbilen problemer for trafikken, og tirsdag aften var der ifølge Vejdirektoratet stadig op til halvanden times forsinkelse i østlig retning på broen.

Kort før klokken 20.00 lykkedes det at få branden slukket. Vagtchefen kunne ikke sige, hvorfor det tog næsten fem timer at få den slukket.

- Lastbilen havde lige fået hældt 1000 liter dieselolie på, så det kan være derfor, sagde han.

Onsdag har politiet endnu ikke overblikket over, hvor mange bøder der er blevet udskrevet.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App