Bil ramte skiltevogn på Køge Bugt Motorvejen - tre sendt på hospitalet

To gange på ét døgn var skiltevogne mandag involveret i trafikuheld. Værst gik det til ved Korsør, hvor en 63-årig mand mistede livet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

To store trafikuheld, hvor skiltevogne var involveret, ramte mandag regionen.

Det første trafikuheld fandt sted kort før klokken 13.30 på Vestmotorvejen ved Korsør, hvor en hvid varevogn med en 19-årig chauffør kørte ind i en skiltevogn og vognens fører, en 63-årig Falck-ansat, som blev dræbt på stedet.

Den unge chauffør blev senere på dagen sigtet for uagtsomt manddrab og afhørt i sagen.

Senere samme dag blev en skiltevogn klokken 21.08 ramt af en bilist på Køge Bugt Motorvejen ved Køge. Skiltevognen var sat op i forbindelse med et andet færdselsuheld på motorvejen.

quote At der står en skiltevogn er altså ikke nogen garanti, for at man er sikker, når man render rundt på en motorvej og passer sit arbejde

Henrik Jørgensen, vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi

- Bilen, der rammer skiltevognen, kører bagefter op i vores indsatslederbil, som holder længere fremme ved uheldsstedet. Det er tankevækkende, at der sker sådan to ulykker med de her store skiltevogne på samme dag, siger Henrik Jørgensen, vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi.

trafikuheld2.jpg
Læs også
Falck-ansat mister livet i trafikuheld på Vestmotorvejen
trafikuheld2.jpg
Læs også
Falck-ansat mister livet i trafikuheld på Vestmotorvejen

Inden i indsatslederbilen sad indsatslederen og hans assistent, som får et ryk i kroppen ved at blive påkørt bagfra. De blev begge sendt til tjek på hospitalet, og de er ifølge politiet ikke kommet alvorligt til skade.

Skiltevogn er ikke lige med sikkerhed

Føreren af bilen kom heller ikke noget alvorligt til ved trafikuheldet på Køge Bugt Motorvejen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Trafikuheldet på Vestmotorvejen ved Korsør mandag eftermiddag. Her mistede 63-årig Falck-ansat livet, efter han blev påkørt af en hvid varevogn.
Trafikuheldet på Vestmotorvejen ved Korsør mandag eftermiddag. Her mistede 63-årig Falck-ansat livet, efter han blev påkørt af en hvid varevogn. Foto: Lind Foto

- Men hans bil, en lille Peugeot, var rimelig smadret. Så beredskabet på stedet frygtede, at det var gået galt med ham, men det var det heldigvis ikke, siger Henrik Jørgensen

Vagtchefen oplyser, at føreren af bilen efterfølgende blev sendt til tjek på hospitalet. Men han har ikke pådraget sig alvorlige skader.

quote Det må være fordi, at folk er uopmærksomme, siden de ikke ser de store skiltevogne, som ellers har masser af lygter

Henrik Jørgensen, vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi

- Det må være fordi, at folk er uopmærksomme, siden de ikke ser de store skiltevogne, som ellers har masser af lygter, siger Henrik Jørgensen.

uheld.jpg
Læs også
Falck efter fatal trafikulykke: - Vores tanker går til de pårørende
uheld.jpg
Læs også
Falck efter fatal trafikulykke: - Vores tanker går til de pårørende

- De (beredskabet. red) skal altså passe godt, når de står derude ved vejene. For det at der står en skiltevogn er altså ikke nogen garanti, for at man er sikker, når man render rundt på en motorvej og passer sit arbejde, tilføjer vagtchefen.

Bilister ramt af vragdele

Både trafikuheldet på Vestmotorvejen ved Korsør og uheldet på Køge Bugt Motorvejen ved Køge skabte en del trafikale problemer, fordi trafikken skulle ledes af motorvejene.

Især Vestmotorvejen i østgående retning mellem Korsør og Tjæreby var presset, fordi strækningen blev spærret frem til klokken 17.00.

trafikuheld.jpg
Læs også
Beredskabsfolk flager på halv for trafikdræbt Falck-ansat
trafikuheld.jpg
Læs også
Beredskabsfolk flager på halv for trafikdræbt Falck-ansat

Flere andre biler blev ved det voldsomme trafikuheld ved Korsør desuden ramt af vragdele. Ingen af dem kom noget alvorligt til, oplyser politiet.

Skiltevogn ramt på Storebæltsbroen

Så sent som onsdag den 5. december blev en skiltevogn også ramt af en trafikant.

Her ramte en lastbil tidligt onsdag morgen en skiltevogn, som holdt på Storebæltsbroen, og broen var derfor delvist spærret i retning mod Sjælland.

Storebæltsbroen
Læs også
Trafikuheld spærrede dele af Storebæltsbroen
Storebæltsbroen
Læs også
Trafikuheld spærrede dele af Storebæltsbroen

Ingen personer kom dog til skade ved uheldet.


Nyhedsoverblik