Flere skud affyret mod hus i det centrale Vordingborg

00:46

Hvis man har oplysninger i sagen, kan man kontakte politiet på telefon 1-1-4. Video: Per Rasmussen

Onsdag nat blev der skudt mod en ejendom i Vordingborg.

Onsdag klokken 0.05 blev der skudt mod en ejendom i Aarsleffsgade i Vordingborg.

Fra en forbipasserende bil blev der afgivet flere skud mod huset, hvor der befandt sig flere personer. En bil, der holdt parkeret i nærheden, blev også ramt af skud.

Politiet betragter sagen med stor alvor

Kim Kliver, politiinspektør

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Politiet betragter sagen med stor alvor. Det er alvorligt, når der bliver skudt i det offentlige rum, og når det sker mod et hus, hvor der er flere personer til stede, er det ekstra bekymrende. Derfor er vi nu i gang med tekniske undersøgelser og afhøringer på stedet, så omstændighederne kan blive klarlagt, siger politiinspektør Kim Kliver.

Artiklen fortsætter under billedet.

  Foto: Per Rasmussen

Episoden fandt sted tæt på Vordingborg Station. Her holdt den blå passat parkeret foran en tidligere autoforhandler på en perlestensparkeringsplads. Der er to skudhuller i hver side af bilen, mens bagruden helt smadret.

Et vidne på stedet hørte ifølge TV2 ØST’s oplysninger mindst seks skud blive affyret. Men politiet ønsker ikke at oplyse præcis, hvor mange skud der er blev affyret mod bilen og huset i det centrale Vordingborg.

- Det ønsker vi ikke at oplyse, og det er helt bevidst. Vi kan heller ikke sige på nuværende tidspunkt, hvad der blev skudt med. Det er teknikerne ved at undersøge, siger Kim Kliver.

Kan ikke udelukke bandeopgør

Det er langt fra første gang, at en skudepisode finder sted på det sydlige Sjælland i området omkring Vordingborg.

I april 2018 blev der tidligt mandag morgen blandt andet affyret flere skud mod en ejendom i Kirsebærplantagen i Nyråd uden for Vordingborg. Natten til onsdag blev der skudt mod huset på Rønnebærvej i Neder Vindinge.

Artiklen fortsætter under billedet.

  Foto: Per Rasmussen

Derfor kan man hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi ikke afvise, at nattens skyderi er en del at et bandeopgør.

- Vi er i færd med at kortlægge, hvad der kan være motivet, og så spekulerer vi ikke i noget andet på nuværende tidspunkt, siger Kim Kliver.

Politiet bevogter stedet

Bag politiets afspærring ligger det murstenshus, der blev skudt mod, med adskillige navne på postkassen. Stedet har været afspærret og bevogtet, indtil politiets kriminalteknikere ankom til stedet onsdag formiddag.

- Ingen personer i huset er kommet noget til, siger Kim Kliver og oplyser, at beboerne vil blive afhørt i sagen.

Artiklen fortsætter under billedet.

  Foto: Per Rasmussen

Der er vidner, der har oplyst, at de har set en mindre, mørklagt bil i Aarsleffsgade på tidspunktet for skyderiet, men der er ikke nogen nærmere beskrivelse.

Hvis man har oplysninger i sagen, kan man kontakte politiet på telefon 1-1-4.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App