Bibliotek i børnehøjde: Legetøj til låns

I Nykøbing Falster er det ikke kun bøger, du kan låne på biblioteket. Siden april har frivillige ildsjæle drevet et særligt bibliotek i børnehøjde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er ikke de store tunge værker, som man tager med sig hjem fra et nyt bibliotek i Nykøbing Falster. Her er det derimod puslespil og boldbassiner, der kan blive skrevet på lånerkortet.

Legetøjsbiblioteket er et frivilligt projekt, som Solvej Darre har brugt sin fritid på at skabe. For et symbolsk beløb, kan de fremmødte leje noget legetøj med hjem.

- Børn har hele tiden brug for nyt stimulerende legetøj, når man så kan låne det, så har man hele tiden nyt stimulerende legetøj, frem for at man bare har nogle få ting derhjemme, siger hun til TV ØST.

- Super godt initiativ

Dagplejemor Leila Olsen er en af dem, der benytter sig af tilbuddet. I stedet for at tage tingene med hjem, tager hun dog i stedet sine dagplejebørn med ind på biblioteket. 

- Vi synes, det er et super godt initiativ. så nogen gange kommer vi herned, så børnene lige kan se noget nyt, lege med legetøjet og prøve nogle ting af, fortæller hun.

I videoen herover kan du komme indenfor på biblioteket i øjenhøjde. 

Legetøjsbiblioteket har i øvrigt åbent hver tirsdag og fredag morgen.


Nyhedsoverblik