Bestikkelsesagen: Regionsdirektøren fritstilles

De seneste par dage har der været rettet skarp kritik mod manglende tilsyn og kontrol med Region Sjællands it-afdeling. Det har nu fået politikerne til at fritstille regionens øverste chef.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Politikerne i Region Sjælland har mistet tilliden til regionens øverste ledelse, efter det er kommet frem, at der er blevet brugt 150 millioner kroner på it-indkøb, uden kontrol. Det skriver Region Sjælland i en pressemeddelse.

Et politisk flertal har nu nikket ja til, at regionsformanden Jens Stenbæk (V) fritstiller regionsdirektør, Jens Andersen med øjeblikkelig varsel.

- Jens Andersen har gennem de sidste 10 år, fokuseret og udviklingsorienteret, bragt tre tidligere amter ind i et fælles virke og skabt den stærke position, Region Sjælland i dag har, på såvel sundhedsområdet som regional udvikling. Det er derfor med stor beklagelse, at Regionsrådet har fundet det nødvendigt at afbryde samarbejdet, siger Jens Stenbæk.

Jens Stenbæk fejer kritikken til side om, at skatteborgere har betalt får gildet, og henviser til PwC-rapporten. 

- Bekymringerne om, hvorvidt skatteborgerne har betalt overpris for computere og it-udstyr på grund af manglende udbud på it-området som følge af bestikkelsen, er fjernet med PwC-rapporten. Men rapporten peger også på manglende overordnede ledelsesmæssigt fokus på tilstrækkelige kontrolprocedurer fra det politiske til det udførende niveau. Det har desværre ført til en brist i tilliden mellem Regionsrådet og den administrerende direktør, siger Jens Stenbæk, regionsrådsformand i Region Sjælland.

 


Nyhedsoverblik