Besøgscenter på Stevns modtager 80 millioner: - Det er et stort og vigtigt skridt

Stevns Kommune modtager 80 millioner kroner til et nyt besøgscenter i Boesdal Kalkbrud. Kommunen investerer selv 10 millioner kroner til projektet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

80 millioner kroner.

Det er, hvad et nyt besøgscenter i Boesdal Kalkbrud på Stevns modtager af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt Augustinus Fonden.

Stevns Kommune investerer selv 10 millioner kroner.

- Da Stevns Klint blev verdensarv i 2014 var det kun få, der kendte den store historie klinten rummer, og projektet med at gøre verdensarven tilgængelig og formidle den i øjenhøjde er ikke hverdagsprojekter i Danmark. Slet ikke, når vi har så højt ambitionsniveau for besøgscenteret og samtidig arbejder for at sikre, at udviklingen sker i overensstemmelse med UNESCOs anbefalinger om lokalinddragelse og bæredygtig turisme, siger borgmester Anette Mortensen i en pressemeddelelse.

Indvielse i 2021

Besøgscentret skal formidle Stevns Klints natur- og kulturhistorie, og støtten fra fondene gør det nu muligt for kommunen at sætte projektet i gang.

- Lige nu har vi fået midler til selve besøgscenterbygningen og formidlingen indeni, og det understøtter troen på, at vi også kan komme i mål med vores arbejde med at skabe en samlet oplevelse langs klinten, siger Anette Mortensen.

- Det er udvikling af udearealerne i Boesdal og det løft af Højerup, som er nødvendigt her for at give en god oplevelse for de mange gæster, der besøger klinten og samtidig skabe gode rammer for lokale, som gerne vil bruge området. Vi forventer at kunne invitere til åbningsfest af besøgscentret i slutningen af 2021.

Besøgscenter i Boesdal Kalkbrud

  • Stevns Klint blev optaget som UNESCO Verdensarv i 2014, fordi det er det bedste sted i verden at se sporene fra den asteroide, der for 66 mio. år siden var medvirkende til at mere end 50 % af alt liv på Jorden uddøde, også dinosaurerne
     
  • Boesdal Kalkbrud har været aktivt kalkbrud op til 1970’erne. I kalkbruddet står stadig pyramiden, som blev brugt til opbevaring af knust kalk, tørreladen, samt resterne af ovnene, der blev brugt til at brænde en del af kalken.
     
  • Der er nu bevilget økonomisk støtte til opførelsen af et verdensarvsbesøgscenter i Boesdal Kalkbrud. I støtten er desuden afsat midler til formidlingen inde i besøgscentret.
     
  • Besøgscentret skal placeres nede i kalkbruddet, og skal tage hensyn til både udsigt oven for bruddet samt bygninger i bruddet.
     
  • Der søges stadig om midler til udearealet omkring besøgscenter samt arkitektonisk løft af Højerup.
     
  • Besøgscentret forventes indviet ultimo 2021

 

Kilde: Stevns Kommune


Nyhedsoverblik