Besøgscenter indviet: Nu kan du følge byggeriet af den nye Storstrømsbro

Fra i dag kan man komme helt tæt på det store byggeri af Storstrømsbroen. Vejdirektoratet åbnede besøgscenter, der fortæller hele broens historie.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Flagene var hejst, det smukke sensommervejr bød sig til, og der blev serveret kaffe og kage, da Vejdirektoratet i dag slog dørene op til et helt nyt besøgscenter på Masnedø ved Vordingborg.

Rigtig mange mennesker tog imod tilbuddet og lagde vejen forbi for at se udstillingen, der fortæller hele historien om det omfattende byggeri af den nye Storstrømsbro.

quote Det er ikke hver dag, man kan komme til at se en bro blive bygget

Anastasia Kristensen, Nørre Vedby 

- Det er et rigtigt spændende projekt. Det er ikke hver dag, man kan komme til at se en bro blive bygget, det er måske den eneste gang, jeg kommer til at opleve det, siger Anastasia Kristensen, der er fra Nørre Vedby på Nordfalster.

Artiklen fortsætter under billedet. 

Anastasia Kristensen fra Nørre Vedby på Nordfalster glæder sig til at følge det historiske projekt. 
Anastasia Kristensen fra Nørre Vedby på Nordfalster glæder sig til at følge det historiske projekt.  Foto: Mathilde Kimer TV" ØST

Udstillingen blev officielt indviet af transportminister Benny Engelbrecht sammen med Mikael Smed, der er borgmester i Vordingborg Kommune, og Ole K. Larsen, der er 2. viceborgmester i Guldborgsund Kommune.

Artiklen fortsætter under grafikken

Stor interesse for byggeriet 

På udstillingen er der film og tekster om de arkæologiske udgravninger, der har været foretaget under vandet forud for, at byggeriet gik i gang.

Læs også
Anden Allan smelter brobisse-hjerter på byggepladsen
Læs også
Anden Allan smelter brobisse-hjerter på byggepladsen

Derudover er broen beskrevet helt fra de første skitser til det færdige design, og man kan opleve udsigten fra toppen af broens 102 meter høje pylon gennem virtual-reality briller.

- Når man laver så stort et byggeri, så er der stor interesse fra blandt andet naboer, skoleelever og ingeniører, for at formidle det på en god måde, hvor man fortæller om arkæologien, historien og det store byggeprojekt. Det er et rigtig godt initiativ, siger transportminister Benny Engelbrecht (S).

Læs også
Byggeriet i gang - første del af den nye Storstrømsbro skyder op
Læs også
Byggeriet i gang - første del af den nye Storstrømsbro skyder op

Besøgscenteret ligger tæt på brobyggepladsen, så man på nært hold kan følge med i byggeriet af den fire kilometer lange bro.

Vejdirektoratets arbejde på Storstrømsbroen er i fuld gang på både Falster og Masnedø, hvor de store broelementer skal støbes. 

Det er planen, at besøgscentret vil være åbent frem til 2026. Det er det år, man forventer, at den gamle Storstrømsbro, der blev bygget i årene 1933 til 1937, er fjernet.  

Gense indslag: Her går byggeriet af den nye bro i gang

 

 


Nyhedsoverblik