Besøgende strømmer til skovtårnet - dobbelt så mange gæster som forventet hele året

00:46

Arkivfoto.

Personalet hos Camp Adventure må knibe sig i armen. Tårnet er nemlig langt mere populært end man på forhånd forventede. 

- Vi har en forhåbning om, at der vil komme 100.000 hernede om året. Det håber vi kan lade sig gøre.

Sådan lød det fra forretningsudvikler Kasper Larsen fra Camp Adventure i foråret 2018, omkring et år før skovtårnet ved Camp Adventure rent faktisk åbnede.

Nu fem måneder senere er målet så rigeligt indfriet. Faktisk har besøgstallet for længst passeret 200.000, og nærmer sig 250.000. Det oplyser Camp Adventure til TV2 ØST.

Samtidig tiltrækker tårnet masser af turister til området.

Det mærker man på den nærliggende Rønnede Kro.

- Vi har ikke tal endnu, for de har jo kun haft åbent i nogle få måneder, Men det er helt vildt, så meget det har givet. Tårnet her har betydet, at Sydsjælland er kommet mere på landkortet over hele verden – og der kommer mange turister til området, som ikke var her før. Og det er jo dejligt, når man ligger lige ved siden af, siger Anders Holst, der er køkkenchef hos Rønnede Kro.

Samarbejde skal lokke

En række af de lokale virksomheder omkring Gisselfeld har nu indledt et samarbejde om at vise turisterne mere af Sydsjælland.

- Vi har samlet os i Destination Gisselfeld. Her er for eksempel Rønnede kro, Villa Galina og vi i Gisselfeld Park med til at give turisterne et nyt billede af vores kulturarv på Sydsjælland, siger Charlotte Wagner, der er eventchef hos Gisselfeld Kloster.

- Det fungerer rigtig godt. Jeg vil sige, at Skovtårnet er noget, der har løftet hele kommunen, siger hun.

Mod 250.000 besøgende

Efter flere forsinkelser slog skovtårnet i Gisselfeld Klosters skov ved Rønnede dørene op for offentligheden den 30. marts, hvor blandt andet den daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) medvirkede i indvielsen, der foregik i høj sol og med opsatte flag langs hele vejen ind til gården, der danner ramme om Camp Adventure.

- Jeg er glad, stolt og meget tilfreds med det, som vi har fået skabt. Vi er godt på vej mod de 250.000. Og vi er langt over de forventninger, som vi havde fra starten, siger direktøren i Camp Adventure, Jesper Mathiesen, til TV2 ØST.

Skovtårnet i skoven er 45 meter højt – det vil sige fire meter højere end Rundetårn i København. Fordi tårnet er bygget på en bakke er det imidlertid det højeste punkt på Sjælland.

Entreen til tårnet er 150 kroner, hvis man køber entrebillet på dagen. Børn under seks år kommer dog gratis ind. Dertil kommer en pris på 50 kroner per bil for parkering. Med udgangspunkt i entrebilletten på 150 kroner alene svarer det til en omsætning på mindst 30 millioner kroner. Tårnet repræsenterer dog også en meget stor investering, understreger direktør Jesper Mathiesen.

- Der var jo ingen af bankerne, der troede på projektet, da vi gik i gang. Det er en cadeau til os, der står bag det, at vi kunne og troede på det, siger han.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App