Beredskaber understreger: En smule regn ændrer ikke på afbrændingsforbud

Selvom der er faldet regn i flere dele af landet, slår de danske beredskaber fast, at afbrændingsforbuddet stadig gælder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der er faldet længe ventede dråber flere steder i landet tirsdag, og det får allerede mange mennesker til at spørge beredskaberne, om afbrændingsforbuddet bliver ophævet.

Men Danske Beredskaber understreger nu, at afbrændingsforbuddet stadig er gældende.

Det skriver Danske Beredskaber i en pressemeddelelse.

- Helt generelt må vi sige, at den nuværende mængde af regn ikke er nok til, at der vil ske ændringer. Og vi kan heller ikke svare på hvor mange millimeter regn der skal til, for det kommer helt an på de lokale forhold, og på den periode regnen falder over, siger sekretariatschef Bjarne Nigaard, Danske Beredskaber i pressemeddelelsen.

Han forklarer, at der skal en del regn til.

- For eksempel vil et hurtigt skybrud med 30 millimeter vand blot ’prelle af’ på den hårde tørre jordoverflade, mens fem dage med stabil regn måske vil gøre mere gavn i relation til brandfaren”, siger han.

Mindst mulig besvær i sommerhyggen

Men han lover dog, at der bliver holdt vågent øje med vejrsituationen, og man vil lempe på forbuddet, så snart det er muligt.

- Jeg kan love, at så snart der er mulighed for at lempe på afbrændingsreguleringerne, så vil det blive gjort. Følg derfor gerne med på det lokale beredskabs hjemmeside. Vores dygtige folk rundt i landet holder løbende øje med udviklingen, og vi har absolut kun intentioner om at lave mindst muligt besvær for folks sommerhygge, lyder det fra sekretariatschefen.

Han understreger, at det fortsat er vigtigt at følge forbuddet. 

- Men indtil der sker ændringer i afbrændingsreguleringerne, så er det altså fortsat utroligt vigtigt at respektere reglerne. For naturen er fortsat mere tør end mange tror, og der skal stadig utrolig lidt til før en naturbrand begynder, siger han.

Du kan læse mere om afbrændingsforbud på Danske Beredskabers hjemmeside.

Markbrand.720p.mp4-783759_0.jpg
Læs også
Må du grille og bruge terrassevarmeren? Få fakta om afbrændingsforbuddet her
Markbrand.720p.mp4-783759_0.jpg
Læs også
Må du grille og bruge terrassevarmeren? Få fakta om afbrændingsforbuddet her

Nyhedsoverblik