Belt Cup handler både om fodbold og Femern-forbindelse

Belt Cup 2019 Foto: Lasse Skovgaard - TV2 ØST

I weekenden er Nykøbing Falster vært for Bælt Cup 2019. Arrangementet er både en dansk-tysk fodboldturnering og en erhvervskonference.

Der var fløjtet op til både fodboldkamp og konference i Nykøbing Falster lørdag.

Her foregår nemlig årets udgave af Belt Cup. Et arrangement, der har ambitioner om en folkefest, hvor erhvervs- og kulturlivet på begge sider af Østersøen går op i en højere enhed.

- Det er en god måde at mødes lidt uformelt på. Man får noget god underholdning i fodbolden og samtidig mulighed for at sætte fokus på Femernbyggeriet, som snart går i gang, siger Holger Schou Rasmussen (S), borgmester i Lolland Kommune.

På banen kæmper tre tyske og tre danske hold - blandt andre Næstved Boldklub og Nykøbing FC - mod hinanden om at vinde turneringen. Men når det handler om Femern Bælt-projektet, som er emnet for konferencen, gælder det om samarbejde.

- Hvis byggeriet skulle i gang i morgen, havde vi ikke nok arbejdskraft. Så det gælder om at finde virksomheder og medarbejdere med de rigtige kvalifikationer, lyder det fra Holger Schou Rasmussen.

Fodbold eller forretning

Men hvad er egentlig vigtigst? Fodbold eller forretningssnak? Her er der ikke helt enighed.

- Jeg synes, det er fodbolden. Fodbold er godt for alle, uanset alder eller udseende, mener Bernd Jorkisch, der er formand for den tyske udviklingsorganisation HanseBelt.

- Tunnellen er vigtigst. Men fodbolden er også vigtig. Den er jo en god ramme for snakken om det forretningsmæssige, fastslår Holger Schou Rasmussen.

Belt Cup blev afholdt for første gang sidste år i Tyskland, og i år er arrangementet altså så kommet til Falster.

Artiklen fortsætter under billederne.

  Foto: Lasse Skovgaard - TV2 ØST

  Foto: Lasse Skovgaard - TV2 ØST

Det er tænkt som en folkefest for hele byen med blandt andet koncerter, men på grund af gråt og vådt vejr var der ikke meget at fejre i centrum af Nykøbing i dag.

- Vejret er meget dårligt. Vi har kun haft ganske få kunder. Det er ikke godt, siger en skuffet fransk forretningsdrivende, der har en bod til et europæisk gademarked, som ellers skulle trække folk til.

Heldigvis er stemningen bedre ved stadion, hvor fodboldturneringen foregår. Her er konferencedeltagerne klar til at heppe på deres hold.

- SV Todesfelde er mit hold. Det er i mit hjerte. Men jeg håber, det bedste hold vinder turneringen, siger Bernd Jorkisch.

Artiklen fortsætter under billederne.

  Foto: Lasse Skovgaard - TV2 ØST

  Foto: Lasse Skovgaard - TV2 ØST

- Jeg håber i hvert fald ikke, Næstved vinder. Jeg holder selvfølgelig med NFC, lyder det fra Holger Schou Rasmussen.

Og begge får en god begyndelse. Nykøbing vinder første kamp 2-0, hvorefter Todesfelde slår Næstved med 1-0.

Vinderen bliver fundet i morgen søndag. Der er finale klokken 14.20.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App