Bededagsferien begynder tidligt – risiko for kø på vejene torsdag eftermiddag

Store bededag kan mærkes på vejene allerede torsdag eftermiddag, hvor folk kører afsted til konfirmation, familiebesøg eller i sommerhuset.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

De forlængede forårsweekender er traditionelt tid for konfirmationer, familiebesøg og sommerhusture, og det kan mærkes på vejene.

Torsdag eftermiddag forventer Vejdirektoratet, at der kan komme kø på vejene på tværs af landet, hvor folk begynder at køre fra Hovedstadsområdet til Jylland.

opmaerksomhed_i_trafikken_.jpg
Læs også
Politiaktion: Der er stadig for mange på mobilen i bilen
opmaerksomhed_i_trafikken_.jpg
Læs også
Politiaktion: Der er stadig for mange på mobilen i bilen

- Vi forventer også, at der vil være flere biler i de store sommerhusområder, skriver Vejdirektoratet på deres hjemmeside.

Tjek trafiksituationen

Der kan altid opstå kø og forlænget rejsetid på grund af uheld, dårligt vejr eller andre uforudsete hændelser, og risikoen er større, når der er mange biler på vejene.

Derfor råder Vejdirektoratet dig til at holde dig orienteret om den aktuelle trafiksituation på din rute, inden du tager afsted. 

Bildæk
Læs også
Hver femte beholder vinterdækkene på sommeren over
Bildæk
Læs også
Hver femte beholder vinterdækkene på sommeren over

Det kan du gøre på trafikinfo.dk. Det giver en bedre chance for at undgå uheldige overraskelser i trafikken, og er der problemer, kan du måske nå at ændre afrejsetidspunkt eller rute.

Udrejsetrafik hovedsageligt fra øst mod vest

Torsdag den 16. maj blander den første udrejsetrafik sig med eftermiddagsmyldretiden, og derfor kan der være risiko for tæt trafik og mindre kødannelser i tidsrummet 15.00 til 19.00, især på motorvejene omkring de større byer.

På store bededag, fredag den 17. maj, forventer Vejdirektoratet mange biler og risiko for kødannelser i timerne omkring middag. Udrejsetrafikken bevæger sig især fra Hovedstadsområdet mod Jylland.


Nyhedsoverblik