Beboere plages af motorcyklister der kører ræs

De sidste to uger har motorcyklister kørt ræs på Lyngvej ved Højby i Odsherred. Beboerne frygter, det vil ende galt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

På den lange, lige vejstrækning er der en fartbegrænsning på 60 km/t, men de sidste to uger har flere motorcyklister kørt langt over det tilladte.

Øverst i artiklen kan ses en video, som en af beboerne, Per Paldan, har optaget af motorcyklisterne, som i høj fart suser lige forbi hans hus.

- Det er jo fuldstændig vanvittigt, vi er midt i højsæsonen, og det vrimler med forældre og små børn, og jeg frygter, nogle vil komme til skade, siger Per Paldan.

Plaget af fartglade bilister

Beboerne på Lyngvej ved Højby i Odsherred har i årevis været generet af fartgale bilister. Men det er første gang, at beboerne oplever, at der bliver kørt ræs på strækningen.

Per Paldan har meldt det til politiet, og han håber, at de vil skride til handling.

- Jeg kunne godt tænke mig, man reagerer på den her slags henvendelser, jeg synes, det er lidt sørgeligt, hvis der skal kød på bordet, før der er nogle, der forstår omfanget af problemet, siger han.

Fartkontroller på strækningen

Her på TV ØST har vi flere gange besøgt beboerne på vejen. Senest i juni måned sidste år, hvor de fik besked på, at vejen var egnet som målested for politiets AKT fotovogne.

Siden har politiet lavet enkelte fartmålinger på strækningen, og ifølge Per Paldan havde det en præventiv effekt i en kort periode, men det varede ikke længe, før farten atter var langt over det tilladte.

- Folk har et forkvaklet syn på hastighed på den her vej, og de fleste slipper desværre af sted med det, fastslår han.


Nyhedsoverblik