Beboere får ikke opfyldt krav efter Meng-ransagninger

To personer krævede 150.000 kroner i erstatning efter ransagninger i forbindelse med forsvundne Emilie Meng.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En mand og en kvinde fra Korsør må tage til takke med en standardtakst i erstatning, efter at deres adresse blev ransaget fem gange i forbindelse med politiets efterforskning af sagen om den forsvundne Emilie Meng.

Det oplyser deres advokat, Steen Djurtoft.

Sammen med advokaten havde de krævet 75.000 kroner hver i erstatning samt godtgørelse for de skader, ransagningerne førte med sig.

Men sådan gik det ikke. Manden, der er pensionist, har været mest berørt og får en erstatningssum på 6000 kroner og omkring 5000 kroner til at udbedre skaderne.

Har påkaldt sig opmærksomhed

Kvinden får 3600 kroner i erstatning for tre af ransagningerne samt et beløb på 1500 kroner til skaderne, oplyser advokaten. Det er helt urimeligt, mener han.

Emilie Meng
Læs også
Mysteriet om Emilie Meng - dag for dag
Emilie Meng
Læs også
Mysteriet om Emilie Meng - dag for dag

- De har fået dækket en standardsats på 1200 kroner per gang og dækket omkostningerne for de ødelæggelser, som blev foretaget.

- Men man har ikke dækket den forhøjede belastning, det har været for mine klienter, siger han.

I afgørelsen fra Statsadvokaten er der lagt vægt på, at manden i huset har svaret på spørgsmål i pressen. Derved mener man, at han selv har påkaldt sig opmærksomhed, lyder det ifølge advokaten.

Anmeldte naboerne til politiet for aflytningerne

Det er særligt den sidste af fem ransagninger i alt, der har været belastende, vurderer advokaten.

Den blev sat i værk 23. oktober sidste år, efter at nogle naboer havde meldt de to beboere til politiet. De havde aflyttet adressen og mente at have hørt lyde fra en indespærret person. 

Steen Djurtoft, der tidligere har anmeldt naboerne til politiet for aflytningerne, har taget afgørelsen om erstatning videre til Rigsadvokaten.

Den dengang 17-årige Emilie Meng forsvandt fra Korsør station for et år siden natten til 10. juli. Den unge kvinde havde forinden været på bytur med nogle veninder i Slagelse. 

Gense indslaget: Sagen om Emilie Meng har fyldt enormt meget i medierne og blandt borgerne i Korsør. Flere gange har der været mindehøjtideligheder, fakkeloptog og gudstjeneste for den dræbte pige. Og det er vigtigt at stå sammen i sorgen, men også have fokus på det liv, der nu skal leves. Det mener præsten, som står for mindegudtjenesten i Sankt Povls Kirke.

Nyhedsoverblik