Beboer ved Næsby Strand: Frygter for min livsdrøm

Selvom erhvervs- og vækstminister vil sikre lavere behandlingstid, så frygter beboere ved Næsby Strand stadig en vinter uden diger

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Kommer der vand, så er min livsdrøm slut.

Sådan lyder det fra Leo Grøndal, der har sommerhus ved Næsby Strand.

Sommerhuset ligger ud mod Storebælt, hvor der er en høj risiko for oversvømmelse. Derfor har Leo Grøndal sammen med de andre beboere i området kæmpet for at sætte diger op ved havet siden 2013. Men sagen er endt hos Natur- og Miljøklagenævnet på ubestemt tid.

Nu har erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen så afsat ekstra midler til klagenævnet, så sager hurtigere kan blive behandlet. Men den melding løsner ikke helt knuden i Leo Grøndals mave.

- Det lyder rigtig godt, og det er en lettelse at vide, at der sker noget nu. Men situationen er jo stadig den samme; til vinter kommer der ikke noget dige, fortæller Leo Grøndal.

En usikker livsdrøm

Det har i mange år været Leo Grøndals drøm, at han skulle blive gammel i sommerhuset ved Næsby Strand i Slagelse. Her skulle den pensionerede fotograf gå i ro og mag og tage billeder af naturen. Og hver morgen bliver han også fascineret af synes, der møder ham, når han ruller gardinet op.

- Når jeg ser solopgangen, så tænker jeg "gud, hvor er jeg heldig". Men så går der ikke lang tid, før jeg tænker "hvad skal jeg dog gøre", lyder det fra Leo Grøndal.  

Leo Grøndals opsparing blev nemlig brugt på at købe huset, og siden har der været uforudsete udgifter med at sætte huset i stand efter oversvømmelserne. Nu spidser situationen for alvor til.

- Jeg er på folkepension, så jeg kommer ikke til at tjene flere penge, og jeg kan ikke sælge huset nu, lyder det fra Leo Grøndal, der hver dag vågner med en knude i maven og frygt for, at det er blæsevejr.

- Det er selvfølgelig ikke alle storme, der giver vand. Men hvis der kommer vand en gang, så er jeg færdig. Min livsdrøm er ude af mine egne hænder, siger Leo Grøndal.


Nyhedsoverblik