Basnæs - Køng overdrev

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ruten i dag - etape 21 - er på knap 12  kilometer men på den korte strækning når vi både historiens vingesus, forklaringen på en rød kirke og en drabelig historie om en af de sidste henrettelser herhjemme.

Det begynder fredeligt i det lille fiskerleje Basnæs. Her er der ikke lavet meget om de sidste mange år. Blot er der kommet en parkeringsplads engang i 1960'erne og lidt flere lystfiskere. Men idylisk er der.Pludselig bliver freden forstyrret. En kæmpe hvepsesværm summer og summer og summer. Guiden og Sille Roulund skynder sig væk og videre til historien om hvorfor Vester Egesborg har en rød kirke.På den gamle vikingelandingsplads tæt på landsbyen får vi virkelig historiens vingesus.

For over 1000 år siden boede der mennesker her. Der er fundet boliger, smykker, redskaber og en masse andet der vidner om at der er blevet handlet og levet.Inden vi når til den skønne velholdte shelterplads, går turen op på Stejlebanke. Her blev en ung kvinde henrettet og hendes hoved hængt op på en pæl til spot i 1850. Det var en af de sidste henrettelse herhjemme.Nyd turen!