Banedanmark overskrider budgetterne: Station er steget med 11,7 millioner

Banedanmark overskrider ofte budgetterne - blandt andet ved stationen ved Novo Nordisk i Kalundborg, som først var sat til 15,3 millioner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er ikke ualmindeligt, at Banedanmark overskrider budgetterne med 20, 50 eller 100 procent. 

Og det gør sig blandt andet gældende ved Kalundborg Øst Station. Her var det estimerede beløb sat til 15,3 millioner kroner. Men nu lyder estimatet på 27 millioner kroner. 

Det skriver Jyllands-Posten. 

- Det er helt uacceptabelt, at Banedanmark ikke kan sikre et bedre beslutningsgrundlag. Det skal være bedre, og de skal levere mere realistiske prognoser. Det er slående ved Banedanmark, hvor lidt man prøver at forudse, hvad der kan ske, og hvor meget der virker som hovsa-hovsa-løsninger. Der er, som om man engang imellem bare kaster sig på hovedet ud i alle problemerne - og når der så sker noget, eller noget går galt, så kommer man altid med en eller anden søforklaring, siger Rasmus Prehn, Socialdemokraternes transportordfører, til avisen. 

Trænger til en regulær rusketur

quote De har brug for en regulær rusketur hele vejen ned gennem organisationen

Rasmus Prehn, Socialdemokraternes transportordfører

Banedanmark oplyser i en mail til avisen, at sansynligheden for at ramme den rigtige pris i budgetoverslagene dels "hænger sammen med, hvor mangle midler der afsættes til forundersøgelser, dels hvor mange erfaringer fra tilsvarende projekter, der foreligger". 

- De har brug for en regulær rusketur hele vejen ned gennem organisationen, hvor det første, alle medarbejdere tænker på, når de kommer ind ad døren er, at i dag skal vi tage os sammen. 

Det er Novo Nordisk, som vil lave en helt ny station Kalundborg Øst. Den skal hjælpe de 1500 ansatte, der dagligt pendler til og fra arbejde på Novo Nordisk.


Nyhedsoverblik