Bandepakke kritiseres: - Næste gang må man gerne tjekke med politiet, om det kan håndhæves

Regeringens Bandepakke 3 får kritik af kommuner, som mener, at den er ubrugelig. Guldborgsund Kommunes borgmester bakker op om kritikken.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der skal skydes i gaderne, før loven reelt kan bruges.

Sådan lyder vurderingen fra flere af landets kommuner om Bandepakke 3, som regeringen vedtog i fjor. Det skriver Jyllands-Posten.

Bandepakken gør det blandt andet muligt for kommunerne at udstede forbud mod at opholde sig i en ejendom i tre måneder, hvis gruppens opførsel skaber utryghed for de omkringboende. 

Men det er ikke godt nok, ifølge John Brædder (Guldborgsundlisten), der er borgmester i Guldborgsund Kommune.

satudarah_mc_northside.jpg
Læs også
Få et overblik over Satudarahs færd på Lolland og Falster
satudarah_mc_northside.jpg
Læs også
Få et overblik over Satudarahs færd på Lolland og Falster

- Næste gang, man vedtager en lov, må man gerne tjekke med politiet, om det er noget, der kan håndhæves, for ellers er det værdiløst, og det er reelt det, der er sket med bandepakken. Det nytter ikke noget, at der skal skydes ind ad døre og vinduer på rockerborgen, før politiet kan gøre noget, for så kan det være gået ud over ikke så få naboer inden da, siger John Brædder til avisen.

Gjorde brug af bandepakken

Guldborgsund Kommune gjorde brug af bandepakken tilbage i maj måned i år, hvor kommunen udstedte et forbud mod, at rockergruppen Satudarah kunne opholde sig i klubhuset i Egebjerg på Falster. 

Nabo Rockerborg Egebjerg
Læs også
Lokale glæder sig over forsamlingsforbud mod Satudarah
Nabo Rockerborg Egebjerg
Læs også
Lokale glæder sig over forsamlingsforbud mod Satudarah

- Jeg er glad for, at det er et enigt økonomiudvalg, der står bag forbuddet mod at forsamle sig på ejendommen. Vi vil have genskabt roen og trygheden i Egebjerg. Vores borgere skal kunne gå på gader og veje uden at frygte for, hvad der kan ske. Det vil vi simpelthen ikke acceptere. Det står helt fast, sagde John Brædder tilbage i maj måned til TV ØST.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) oplyser til Jyllands-Posten, at han ikke er afvisende overfor at ændre loven. Han vil dog først afvente en evaluering.


Nyhedsoverblik