Bandemedlem fra Nakskov skal i fængsel

En 22-årig mand med tilknytning til en bande er blevet sendt otte måneder bag tremmer, for vold og trusler mod en mand i Nakskov.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Først kastede han sig over en mand, og slog ham flere gange i hovedet. Derefter jagtede han ham gennem Nakskov by med et baseballbat, indtil offeret søgte tilflugt i en Netto-butik. Senere ringede han til offeret for at forhindre ham i at vidne.

Tirsdag blev en 22-årig mand med tilknytning til bandemiljøet så sendt bag tremmer i otte måneder for sagerne fra Nakskov.

Det oplyser Anklagemyndigheden ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

- Strafudmålingen i sagen sender et klart signal om, at vi i et retssamfund som Danmark ikke accepterer, at bandemedlemmer vilkårligt overfalder borgere med vold og trusler samt efterfølgende forsøger at true dem til at lade være med at anmelde det til politiet, siger anklager Christina Lund Gregersen.

Vidner var afgørende

Ifølge anklageren spillede vidner en afgørende rolle for at få den 22-årige straffet.

Det var således stærke vidneudsagn, der sammen med politiets arbejde sikrede den forholdsvis hårde dom i sagen.

- Jeg er meget tilfreds med resultatet af sagen, der viser, at et godt samarbejde mellem borgere og myndigheder kan føre til, at vi i fællesskab kan komme den utryghedsskabende bandekriminalitet til livs, siger anklager Christina Lund Gregersen.

Det vides ikke, hvordan den dømte mand forholder sig til dommen. Han havde nemlig forladt retslokalet før dommen faldt.


Nyhedsoverblik