Bandekonflikten er faldet til ro – men politiet følger stadig situationen nøje

I dag har Bandidos fjernet de sidste ejendele fra klubhuset i Østerstræde. Ifølge politiet gik det som planlagt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Det er gået fuldstændig efter planen.

Sådan lyder det fra Michael Flemming Rasmussen, der er vicepolitiinspektør i Midt- og Vestsjællands Politi, om Bandidos’ flytning fra klubhuset i Østerstræde i Holbæk.

- De betingelser, der var stillet op på forhånd, blev fulgt til punkt og prikke, og vi har ikke haft nogen problemer, siger han.

Siden begyndelsen af oktober har der været en voldelig konflikt mellem Bandidos og en uorganiseret gruppe fra ghettoområdet Vangkvarteret.

Bandidos flytter
Læs også
Nu flytter Bandidos det sidste flyttelæs fra omstridt rockerborg
Bandidos flytter
Læs også
Nu flytter Bandidos det sidste flyttelæs fra omstridt rockerborg

På grund af den verserende konflikt har både politiet og kommunen udstedt en række forbud mod ophold på ejendommen, som gør det ulovligt for personer at opholde sig på adressen. Men i sidste weekend fik rockerne tilladelse til, at de måtte hente deres ejendele, uden at de ville blive straffet for det. De manglede et sidste flyttelæs, som de i dag, lørdag, flyttede fra adressen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Politiet var til stede, da Bandidos flyttede de sidste ejendele fra klubhuset i Østerstræde.
Politiet var til stede, da Bandidos flyttede de sidste ejendele fra klubhuset i Østerstræde. Foto: Line Strand - TV ØST

Et endegyldigt punktum?

Er der nu sat et endegyldigt punktum for rockernes tilstedeværelse i Holbæk med fraflytningen af klubhuset i dag?

- Det kan vi af gode grunde ikke vide. Det er der andre, der ligesom træffer beslutning om, siger Michael Flemming Rasmussen.

- Men det symbol, der har været, som nogle har gået efter at ramme, det er i hvert fald væk nu. Derfor anser vi problemet for at være løst.

Bandidos flytter
Læs også
Få overblikket:
Da bandekonflikten eskalerede i Holbæk
Bandidos flytter
Læs også
Få overblikket:
Da bandekonflikten eskalerede i Holbæk

De voldelig sammenstød mellem Bandidos og grupperingen fra Vangkvarteret har stået på siden begyndelsen af oktober.

Søndag den 7. oktober blev tre 18-årige mænd overfaldet med køller, økser og knive. En uge senere blev der kastet flere molotovcocktails mod Bandidos’ klubhus. Og senest den 23. oktober blev en 19-årig mand ramt af skud i Ladegårdsparken.

Politiet følger situationen nøje

Men Bandidos kan vel flytte til et andet sted i kommunen eller for den dags sags skyld et andet sted uden for kommune, og så er problemet bare flyttet et andet sted hen?

- Det kan du have ret i. Og der kan vi ikke gøre andet, end at følge situationen meget nøje. Vi hører selvfølgelig meget gerne fra borgere eller andre, som har tip om, hvor der kunne risikere at opstå problemer andre steder, men ellers følger vi situationen nøje, siger Michael Flemming Rasmussen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Et lastbil holdt klar til at køre væk med de sidste ejendele fra Badidos' klubhus i Østerstræde i Holbæk.
Et lastbil holdt klar til at køre væk med de sidste ejendele fra Badidos' klubhus i Østerstræde i Holbæk. Foto: Line Strand - TV ØST

Bandidos har ligget i konflikt med nogle grupperinger fra Vangkvarteret. De er der jo stadig, selvom Bandidos har forladt Holbæk. Hvordan forholder I jer til det?

- Alle parter i den konflikt, vi har været vidne til, er vi meget opmærksomme på. Vi arbejder konstant på efterforskningssporet, om vi kan få nye resultater af den efterforskning, vi har gennemført de seneste måneder, siger Michael Flemming Rasmussen.

Et lavt konfliktniveau

Siden oktober har der været indført visitationszoner i Holbæk på grund af konflikten. Men zonerne valgte de at ophæve den 22. november.

Hvorfor har I ophævet de visitationszoner, der har været gældende siden oktober?

- Det har vi, fordi vi har konstateret, at det er ganske få af konfliktens parter, vi møder i bybilledet. Og når vi gennemfører visitationer, finder vi ikke våben – og det er i øvrigt begrænset, hvor mange visitationer, vi har lavet på det seneste. Så vi opfatter i virkeligheden også den del af problemet som løst indtil videre, lyder det fra Michael Flemming Rasmussen.

Rocker flytter fra Holbæk
Læs også
Bandidos flytter fra rockerborg: - Er de rykket langt nok væk?
Rocker flytter fra Holbæk
Læs også
Bandidos flytter fra rockerborg: - Er de rykket langt nok væk?

Med fraflytningen af klubhuset og ophævelsen af visitationszonerne, er det så et tegn på, at borgerne i Holbæk kan føle sig mere trygge nu?

- Ja, det mener jeg bestemt. De scenarier, som vi har været vidner til de seneste par måneder, er fladet godt ud. Vi vurderer, at konfliktniveauet er – om ikke ikkeeksisterende – så i hvert fald på et meget, meget lavt niveau, som det er nu, siger vicepolitiinspektøren.


Nyhedsoverblik