Baltic Pipe: Energinet på charmeoffensiv hos lodsejere

180 lodsejere på Sjælland bliver nu kontaktet af Energinet, som vil afgøre, hvor Baltic Pipe-gasrørledningen kan graves ned.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det statsligtejede selskab Energinet skal beslutte sig for, hvor gasrørledningen Baltic Pipe skal graves ned. Og før de endelige streger bliver sat på papir, vil Energinet besøge de lodsejere, der kan blive berørt. På Sjælland drejer det sig om cirka 180 lodsejere.

Energinet vil blandt andet spørge til, om der særlige drænforhold på markerne, om lodsejeren har planer om at udvide en stald eller lignende. 

faar_2.jpg
Læs også
Gigantisk gasledning risikerer at sende Richard fra hus og hjem
faar_2.jpg
Læs også
Gigantisk gasledning risikerer at sende Richard fra hus og hjem

- Vi vil gerne ud og tale med hver enkelt lodsejer for at blive klogere på, om der er særlige forhold, som gør, at gasrørledningen ikke kan placeres i det foreløbige trace, som Energinet arbejder med lige nu. Vi vil gerne drøfte, om der er forhold, vi skal tage særlig højde for, inden vi kan lave et endeligt forslag til linjeføring. Jo mere viden vi har, jo bedre kan vi planlægge projektet, så det generer mindst muligt, siger Ole Daugaard Buhl, afdelingsleder i Energinets afdeling Arealer og Rettigheder i en pressemeddelelse.

Massiv modstand

Baltic Pipe-ledningen skal føre norsk naturgas fra Nordsøen til Polen, og planen er, at den skal graves ned tværs over Sjælland fra Stillinge Strand i Slagelse Kommune til syd for Faxe Ladeplads.

Og planerne har mødt modstand. Blandt andet blev der tidligere på året lavet underskriftsindsamlinger mod projektet i Everdrup i Næstved Kommune. Her frygter borgerne især, at deres ejendomme falder i værdig, og at det i det hele taget bliver svært at sælge boligerne, hvorfor ejerne bliver stavnsbundne.

Kompressorstation
Læs også
Bekymring over Baltic Pipe: - Jeg får tårer i øjnene
Kompressorstation
Læs også
Bekymring over Baltic Pipe: - Jeg får tårer i øjnene

Også landmænd har peget på, at gasledningen vil give dårligere udbytte på markerne, når først den er etableret nede i den sorte muld. De kommende møder med lodsejere er da også et resultat af møder med landbruget. 

- Landbruget har lagt stor vægt på, at Energinet tager individuel kontakt med lodsejere, som er berørt af den foreløbige linjeføring, så alle relevante forhold kommer på bordet, og det stemmer fint overens med den måde, vi vil gå til opgaven på. Det er nemlig også i vores interesse, at vi så tidligt som muligt får den relevante viden på bordet, siger Ole Daugaard Buhl.

De første lodsejere bliver kontaktet allerede i denne måned, og besøgene forventes at finde sted cirka frem til november.

 


Nyhedsoverblik