Avis: Udbyttet af årets kornhøst bliver usædvanligt lavt

Kornhøsten i år bliver godt fire millioner ton mindre end sidste år, vurderer LandbrugsAvisen. Det er den største nedgang i udbytte i 100 år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I lang tid har det stået klart, at sommerens tørke kommer til at koste landmændene dyrt.

Det mærker man blandt andet på hos landmand Christoffer Green i Løgtved på det vestlige Sjælland. Her regner han med, at udbyttet af korn bliver halveret i år.

Det samme gør sig gældende på Svenstrup og Giesegaard Landbrug I/S ved Ringsted, skriver LandbrugsAvisen.

- Høsten er gået forfærdeligt. Vi mangler omkring 40 til 50 procent i udbytte i forhold til normalår, siger driftslederen på godset, Mathias Skotte, til avisen.

Og generelt bliver udbyttet på kornmarkerne sensationelt lavt i år – faktisk bliver høsten den ringeste i 100 år målt i forhold til et normaludbyttet. Det viser LandbrugsAvisens høstprognose. 

høst
Læs også
Tørke går hårdt ud over høsten: - Jeg har aldrig oplevet noget så dårligt før
høst
Læs også
Tørke går hårdt ud over høsten: - Jeg har aldrig oplevet noget så dårligt før

Har ikke været så dårlig siden 1976

Prognosen viser, at høsten i år sandsynligvis vil blive på 6,1 millioner ton, og det er næsten fire millioner ton mindre end sidste år. Det er over tre millioner ton mindre end ti års gennemsnit.

Høsten har ikke været så dårlig siden tørkesommeren i 1976.

LandbrugsAvisen skriver, at den dårlige høst kommer til at koste landmændene 3,3 milliarder kroner, hvis de solgte hele årets korn- og rapshøst i dag.

LandbrugsAvisens høstprognose er baseret på oplysninger fra planteavlskonsulenter 16 steder i landet. Den er lavet, efter 69 procent er høstet.


Nyhedsoverblik