App hjælper Ole med at komme ovenpå efter kræftforløb

En app hjælper Ole Jørgensen med at komme ovenpå efter en kemoforløb. Indtil videre er Ringsted den eneste kommune, der tilbyder app’en.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Ole Jørgensen er ved at kæmpe sig tilbage igen – og det hjælper en ny app ham med.

For et år siden fik han konstateret kræft i spiserøret og skulle derfor igennem både en operation og et kemoforløb.

- Først med tre gange tre ugers kemobehandling og så en større operation, hvor de fjernede en del af spiserøret og en del af maven, fortæller Ole Jørgensen fra Fjellebrohuse i Ringsted.

Efter kemoforløbet skulle Ole Jørgensen dyrke motion hver dag.

quote Der er et stort ønske bredt set i samfundet, at vi gør noget for den forebyggende indsats i forhold til borgere med kroniske sygdomme

Andreas Jegstrup, socialdirektør i Ringsted Kommune

- Der er taget voldsomt fat i mavesystemet, og det skal bygges ordentlig op, så det kan fordøje maden, ligesom det kunne før. Og hvis du ikke har kræfter i din krop til at gøre det, så går det alt for langsomt eller også går det slet ikke, siger han.

Og her kom en såkaldt sundhedsapp ind i billedet for Ole Jørgensen. Eller rettere Liva Healtcare. En app, som bruges af Ringsted Kommune, hvor han blandt andet registrerer, hvor mange skridt han har gået og hvad han har dyrket af motion.

Med nogle tryk på sin iPad kan Ole Jørgensen blandt andet registrere, hvor meget han motionerer.
Med nogle tryk på sin iPad kan Ole Jørgensen blandt andet registrere, hvor meget han motionerer. Foto: Ole Jørgensen

Vejleder hjælper Ole

Men han er ikke alene om det. For i Knud Lavard Centeret i Ringsted Kommune sidder Eva Pilt Astrup, som er sundhedskonsulent i Ringsted Kommune. Hun følger med i, om Ole Jørgensen overholder sine daglige mål.

- Ole han har sat mål om at skulle gå 6.000 skridt om dagen. Og så går jeg ind og ser, når jeg vejleder ham, om han nu har registreret det. Og så kan jeg se, at han nogle dage er gået meget mere end 6.000 skridt og andre dage mindre, siger Eva Pilt Astrup.

Sundhedskonsulent Eva Pilt Astrup kan fra sin computer se Oles registreringer og hjælpe ham med at nå sine mål.
Sundhedskonsulent Eva Pilt Astrup kan fra sin computer se Oles registreringer og hjælpe ham med at nå sine mål.

Hvis ikke han har nået sine mål, tager Eva Pilt Astrup kontakt enten via skrift eller video for at høre hvorfor.

- Det er et program, hvor borgeren kan arbejde med søvn, kost, motion, humør, blodsukker, blodtryk, hvor de så kan registrere via den her app, siger Eva Pilt Astrup.

quote Man vil godt have nogle til at hjælpe sig med at sætte sig målene. Og ved at bruge app’en og vejlederen, så sætter man sig jo nogle realistiske mål

Ole Jørgensen

Findes kun i Ringsted

Ringsted Kommune er den eneste kommune her i regionen, der tilbyder sundhedsapp’en.

- Der er et stort ønske bredt set i samfundet, at vi gør noget for den forebyggende indsats i forhold til borgere med kroniske sygdomme, siger Andreas Jegstrup, der er socialdirektør i Ringsted Kommune.

Og Ole Jørgensen finder stor glæde af sundhedsapp’en.

- Det har altid været god skik, at man sætter sig nogle mål. Man vil godt have nogle til at hjælpe sig med at sætte sig målene. Og ved at bruge app’en og vejlederen, så sætter man sig jo nogle realistiske mål.


Nyhedsoverblik