Antallet af markbrande eksploderer: Over 200 den seneste måned

Region Sjælland er den region i landet, hvor der har været flest markbrande.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Antallet af markbrande er steget markant. Værst ser det ud i Region Sjælland, hvor der har været 204 markbrande på bare en måned.

Det viser tal fra de danske beredskabers database, som landbrugsavisen har trukket.

quote Vi har alle stationer og alle mand på job i øjeblikket

Henrik Christensen, brandinspektør ved Lolland-Falster Brandvæsen

Tallene viser, at antallet af markbrande har været stødt stigende hele juli måned. Værst så det ud i uge 30. Her rykkede Lolland-Falsters Brandvæsen ud til 32 markbrande på fem dage.

- Nogle af dem har været meget voldsomme. De brande, der har været de største udfordringer, er der, hvor marken ikke er høstet færdig. Det vil sige, man har en brand i uhøstet korn. Det spreder sig hurtigt, siger Henrik Christensen, brandinspektør ved Lolland-Falster Brandvæsen.

 

Breder sig ekstremt hurtigt

Alle brandstationer og brandfolk har været på arbejde hos Lolland-Falster Brandvæsen den sidste tid. Brandene starter oftest i forbindelse med høst, men de kan også starte af et cigaretskod eller en bil, der parkerer i rabatten tæt på den tørre mark.

- Vi har alle stationer og alle mand på job i øjeblikket. Der er rigtig meget at til, siger Henrik Christensen og forklarer, hvordan nogle af brandene udvikler sig:

- Det kan gå ekstremt hurtigt. Der kan det løbe så hurtigt, at hvis vinden bærer med og blæser branden videre, så kan det brede sig så hurtigt, at det passer med en tankvogn, der kører i laveste gear og slukker samtidig.

Markbrandene på Lolland og Falster har været fra 35 kvadratmeter og op til en hektar.

Se eller gense videoen, hvor brandvæsnet foretager en kontrolleret afbrænding for at vise, hvor hurtigt ilden får fat i de tørre afgrøder.

Nyhedsoverblik