Antallet af anmeldelser om sexafpresning eksploderer

Antallet af sager om sexafpresning stiger, vurderer politiet. Det gælder også her i regionen. Det viser tal fra de to politikredse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Danskere udsættes i stigende grad for sexafpresning, hvor gerningsmænd afpresser dem med påstået seksuelt materiale, hvor de ser porno eller har sex, skriver Berlingske.

iphone.jpg
Læs også
Højesteret godkender straf for spredning af krænkende video med 15-årige
iphone.jpg
Læs også
Højesteret godkender straf for spredning af krænkende video med 15-årige

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har set en ottedobling i antallet af anmeldelser fra 2017 til 2018 - fra ni til 70 sager. Også Midt- og Vestsjællands Politi har set en stigning i antallet af anmeldelser fra 66 sager i 2017 til 74 sager i 2018.

Nettet er "big business"

Stigningen i antallet af sager om sexafpresning skyldes, at internettet er en oplagt platform for kriminelle.

quote Internettet er et kanon værktøj til kriminalitet. Det er jo big business

 Flemming Kjærside, politikommissær i Rigspolitiets Nationale Cyber Crime Center

- Internettet er et kanon værktøj til kriminalitet. Det er jo big business. Der findes begrebet crime as a service, som betyder, at du kan bestille alt fra cyberangreb til trusler og stalking på nettet. Der sidder en masse entreprenante kriminelle, som har nogle fantastiske evner, som de desværre bruger på kriminelle gerninger, siger politikommissær Flemming Kjærside, leder af det Nationale Cyber Crime Center til Berlingske.

computer
Læs også
Højtider er cybersvindlernes fest
computer
Læs også
Højtider er cybersvindlernes fest

Politikommissær Flemming Kjærside, der assisterer politikredsene med efterforskningen af sexafpresning, vurderer, at hovedparten af anmeldelserne omhandler masseafpresningsmails. Men der har også været ofre for reel sexafpresning. Rigspolitiet havde mindst 50 sager om reelle trusler i 2018.

- I politisprog er en sag en efterforskning mod en mistænkt. En sag kan sagtens indeholde mange ofre, og derfor er antallet af ofre for reel sexafpresning også noget højere end 50, men jeg tør ikke gætte på hvor mange, siger Flemming Kjærside.


Nyhedsoverblik