Anmeldte voldtægt i juni sidste år: I dag falder dommen i Østre Landsret

17-årige Camilla Hylleberg Hansen har ventet i ni måneder på at få afklaring i en voldtægtssag, hvor tiltalte ankede. I dag falder dommen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I juni sidste år anmeldte 17-årige Camilla Hylleberg Hansen fra Haslev en voldtægt. I dag, mere end et år efter anmeldelsen, falder dommen.

Byretten kendte i første omgang manden skyldig i november måned, hvor tiltalte fik en dom på et år og seks måneders ubetinget fængsel. Et par dage efter valgte han dog at anke sagen, som herefter skulle have været for Østre Landsret i februar. Her blev sagen dog udskudt.

Men den 24. august påbegyndte Østre Landsret behandling af sagen, og i dag falder dommen.

Kunne møde tiltalte på gaden i ni måneder

Camilla Hylleberg Hansen
Læs også
17-årige Camilla anmeldte voldtægt: Efter syv måneder venter hun stadig på en afgørelse
Camilla Hylleberg Hansen
Læs også
17-årige Camilla anmeldte voldtægt: Efter syv måneder venter hun stadig på en afgørelse

17-årige Camilla Hylleberg Hansen fra Haslev har i ni måneder kunne møde den mand på gaden, som hun hævder har voldtaget hende.

- Det er meget lang tid at gå i uvished og se på ham, når vi er i byen, og når jeg går på gaden, fordi vi bor i samme by, har hun tidligere sagt til TV ØST.

Østre Landsret oplyser til TV ØST, at forløbet i sagen er trukket ud, fordi der skulle efterforskes yderligere i sagen. Landsretten forklarer, at man har rykket anklagemyndigheden både i april og maj for at få sagen behandlet. 

quote Det fylder stort set alt. Han går igennem tankerne hver dag

Camilla Hylleberg Hansen fra Haslev 

Men på grund af nye oplysninger i sagen, som både anklager og forsvarer skulle forholde sig til, er det hele blevet trukket i langdrag.

- Det fylder stort set alt. Han går igennem tankerne hver dag. Der er rigtig mange ting, hvor man får flashback til, hvad der skete, har Camilla Hylleberg Hansen tidligere sagt til TV ØST.

Udsatte sager forværrer situationen

Hos børneorganisationen Red Barnet ser man med stor alvor på denne type sager, der trækker ud, fordi det kan blive en stor belastning for offeret. 

- Det vil sige traumatiseringen, det psykiske ubehag og lignende fortsætter over lang tid og sætter dybere spor, end hvis man sørger for, at sagen bliver afgjort ret hurtigt, siger Kuno Sørensen, psykolog hos Red Barnet.

Camilla Hylleberg Hansen er langtfra alene om at få udskudt sin sag. Ifølge tal fra Østre Landsret er lange sagsbehandlingstider en klar tendens.

Tallene viser, at den gennemsnitlige ventetid fra 2013 til 2017 har været over seks måneder i straffesager. På trods af landsrettens egne retningslinjer, der lyder på, at sager, som omhandler vold eller voldtægt, gerne skulle behandles indenfor tre måneder.

Dommen forventes at blive afsagt i dag, mandag, ved middagstid.

Kuno Sørensen
Læs også
Red Barnet kritiserer lang ventetid i voldtægtssag
Kuno Sørensen
Læs også
Red Barnet kritiserer lang ventetid i voldtægtssag

Nyhedsoverblik