Anklaget for voldtægt - lærer erkender seksuelt forhold til elev

Mandag begyndte sag om flere tilfælde af voldtægt og blufærdighedskrænkelse i Retten i Næstved.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Klokken 09.30 begyndte sagen mod en 32-årig mand i Retten i Næstved. 

Manden, der har undervist i idræt på en skole i Sorø Kommune, er tiltalt for flere gange at have voldtaget en mindreårig elev.

Udover to tilfælde af voldtægt er manden også tiltalt for flere gange at have blufærdighedskrænket den mindreårige elev, samt at have truet hende til ikke at fortælle om voldtægterne.

Erkender et af forholdene 

Den tiltaltes forsvarsadvokat fortæller mandag formiddag i retten, at manden erkender et af forholdene i anklage skriftet.

Det drejer sig om beføling af den mindreårige elev i et skur i nærheden af den skole, han underviste på. 

Læreren nægter sig skyldig i de andre 11 forhold i anklageskriftet, selvom han erkender, at der har foregået noget seksuelt mellem ham og den dengang 13-årige elev. Det er dog ikke foregået, som anklagemyndigheden fremlægger det, lyder forklaringen. 

retten_næstved.jpg
Læs også
Folkeskolelærer tiltalt for voldtægt af elev
retten_næstved.jpg
Læs også
Folkeskolelærer tiltalt for voldtægt af elev

Overgrebene er angiveligt sket i 2017 og 2018, hvor den tiltale var idrætslærer på en skole i Sorø Kommune.

Manden, der har siddet varetægtsfængslet siden januar 2019, har været uddannet folkeskolelærer i nogle år og har deltaget aktivt i debatter om folkeskolen på de sociale medier. 

Indledte forhold for at trøste elev

Den tidligere lærer fortæller i retten, at han har haft et intimt forhold til den mindreårige elev. Ifølge ham var det eleven, der søger den fysiske kontakt, og at han ikke var i stand til at sige nej til den mindreårige elev på grund af sin PTSD.

Manden taler langsomt og vævende, mens han forklarer, at det er hans PTSD, der er skyld i, at han manglede dømmekraft og indledte det intime forhold til den mindreårige elev.

Den tidligere lærer fortæller, at eleven på et tidspunkt kom hen for at tale med ham, da hun var ked af, at hendes forældre måske var ved at blive skilt. Og at det var i et forsøg på at trøste den mindreårige elev, at han indledte et seksuelt forhold til hende.

I sin forklaring lægger den tidligere lærer vægt på, at forholdet var frivilligt, og at det var den mindreårige elev, der selv lagde op til blandt andet oralsex.

Vold af særlig farlig karakter

Ifølge anklageskriftet har manden voldtaget den mindreårige elev to gange.

Den ene gang i et skur i nærheden af den skole, han var ansat på. Og den anden gang i en skov i nærheden af skolen.

Ved den ene af voldtægterne har manden ifølge anklageskriftet udsat den mindreårige elev for vold af særlig farlig karakter ved at tage kvælertag på hende.

Manden er også tiltalt for trusler mod vidner. Han skal have fortalt eleven, at han ville slå hende og hendes familie ihjel, hvis hun fortalte, hvad der var sket. Blandt andet sagde han til hende, at han var medlem af en hemmelig gruppe af soldater, og hvis han ikke selv kunne slå hende ihjel, så ville han få nogle andre til det.

Læreren er også tiltalt for at have blufærdighedskrænket en anden elev samt at forsøge at komme i besiddelse af børnepornografi ved at filme nogle af sine overgreb.

Efter sagen er blevet omtalt i medierne, har politiet fået to ekstra anmeldelser om blufærdighedskrænkelse, hvor læreren angiveligt har befølt elever. Disse indgår også i sagen.

Ifølge Ritzau går anklagemyndigheden efter en straf på mindst fire års fængsel. Sagen er berammet til seks retsdage, og det forventes, at der falder dom den 2. december 2019. 


Nyhedsoverblik