Anklaget i Atea-sagen: Tidligere medarbejdere i Region Sjælland skal for retten i morgen

I morgen begynder staffesagen mod tre tidligere medarbejdere i Region Sjælland, som er anklaget for at have modtaget bestikkelse af Atea.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Tre tidligere medarbejdere fra Region Sjællands IT-organisation er anklaget for at have modtaget bestikkelse fra IT-virksomheden Atea. 

I morgen begynder retssagen i Retten i Glostrup, hvor de tre medarbejdere står tiltalt. 

Den ene af medarbejderne var ansat i Region Sjælland på tidspunktet for anholdelserne og sigtelserne, men blev bortvist, da sagen blev rejst.

De to andre tidligere medarbejdere var på tidspunktet for anholdelserne og sigtelserne ikke længere ansat i organisationen.

quote Denne sag drejer sig om tre tidligere medarbejdere i vores Koncern IT, som en privat virksomhed er tiltalt for at have forsøgt at bestikke

Jens Stenbæk, Regionrådsformand

- Det er vigtigt at fastslå, at det ikke er organisationen Region Sjælland og vores 17.000 medarbejdere, som har været under anklage i Atea-sagen. Denne sag drejer sig om tre tidligere medarbejdere i vores Koncern IT, som en privat virksomhed er tiltalt for at have forsøgt at bestikke, lyder det fra Regionrådsformand Jens Stenbæk i en pressmeddelelse.

- Det positive ved Atea-sagen er, at vi har fået trykprøvet alle administrative og politiske ledelsesniveauer. Regionsrådet har vedholdende og systematisk arbejdet med at stramme op på interne procedurer. Vi står i dag med en endnu stærkere organisation end før Atea-sagen, siger Jens Stenbæk

Sagen begyndte i 2015

Der har været et stort antal sigtede og tiltalte i bestikkelsessagen, som kom frem i offentligheden i juni 2015 efter en udbudskrig mellem de to IT-virksomheder Atea og 3A-it.

Atea orienterede efterfølgende udbyderen, Region Sjælland, om en mistanke om urent trav. Det fik regionen til at melde sagen til politiet, og seks blev kort tid efter varetægtsfængslet.

Siden har politiets efterforskning af den omfattende sag affødt en række mindre sager om blandt andet en Formel 1-rejse til Dubai til en værdi på over 400.000 kroner. Fire mænd blev dømt i december sidste år for deres indblanding i sagen. Tre har anket sagen til landsretten. 

Politiet har senere frafaldet visse sigtelser, således at der i den straffesag, som begynder i morgen, er rejst tiltale mod tre tidligere medarbejdere fra Region Sjællands IT-organisation. De er anklaget for at have modtaget bestikkelse fra IT-virksomheden Atea og i nogle forhold for at have begået underslæb.

Regionen er ikke mærket længere

Men selv om de tidligere medarbejderes retssag begynder i morgen, så mener Jens Stenbæk ikke, at regionen er mærket af Atea-sagen længere. 

quote Vi er i Region Sjælland for længst kommet videre oven på Atea-sagen

Jens Stenbæk, Regionrådsformand

- Vi er i Region Sjælland for længst kommet videre oven på Atea-sagen. Der er nogle tidligere medarbejdere fra både Atea og Region Sjælland, som nu skal i retten, men som sådan er sagen et overstået kapitel for os. Vi har lært af sagen og handlet på den, siger han.

Der er berammet 32 retsdage til sagen, hvor den sidste er den 2. februar 2018. Dommen ventes altså først at falde mellem februar og april næste år. 

Sagen omhandler i alt 38 forhold, hvor nogle tidligere medarbejdere i Region Sjællands IT organisation skulle have modtaget udlandsrejser, hotelophold og middage som betaling for at have givet ordrer til Atea. Bestikkelsen skulle være foregået fra 2009-2014.

 


Nyhedsoverblik