Anklager tilfreds med dom i usædvanlig narkosag: - Der er tale om kæmpestore mængder

Østre Landsret har i dag afsagt dom i en kæmpestor amfetaminsag. Der er tale om 115 kilo, som afspejler sig i de hårde straffe, mener senioranklager.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Sagen er usædvanlig på den måde, at der har været tale om videreoverdragelse af store mængder amfetamin. Vi er oppe på godt 115 kilo, og det afspejler sig selvfølgelig også i de hårde straffe, der er blevet givet.

Sådan lyder det fra Morten Ebbe Nielsen, der er senioranklager hos Statsadvokaten i København.

Der er tale om en af de største narkosager i flere år, som Østre Landsret afsagde dom i torsdag eftermiddag.

quote Vi er oppe på godt 115 kilo, og det afspejler sig selvfølgelig også i de hårde straffe, der er blevet givet

Morten Ebbe Nielsen, senioranklager hos Statsadvokaten i København

Kaare Kristensen
Læs også
Advokater dybt rystede over domme i kæmpe amfetaminsag
Kaare Kristensen
Læs også
Advokater dybt rystede over domme i kæmpe amfetaminsag

- Vi er oppe på meget langvarige fængselsstraffe i den her sag

Retten har kendt syv tiltalte – seks mænd og én kvinde – skyldige i at være en del af en narkobande, der sammen indsmuglede, fremstillede og solgte store mængder amfetamin.

- Jeg er tilfreds med dommen. Landsretten har afsagt en enstemmig dom, hvor man dømmer, som byretten gjorde det og for enkelte tiltaltes i videre omfang. For så vidt angår to af de syv tiltalte har man ovenikøbet forhøjet straffen for de pågældende med fængsel i et år. Så vi er oppe på meget langvarige fængselsstraffe i den her sag, siger senioranklager Morten Ebbe Nielsen.

Sagen begyndte den 6. oktober 2016, hvor narkobetjente reagerede på et tip og omkring middagstid slog til på parkeringspladsen ved Bilka i Slagelse. Her anholdt de Per Nielsen og Alexander Petersen, som var midt i en handel med narko. I Per Nielsens bil fandt politiet 50 kilo lyserød amfetamin i vakuumposer pakket i to sorte sportstasker. 

Per Nielsen og Alexander Petersen har fået henholdsvis 15 års fængsel og 13 års fængsel.

Amfetaminsag
Læs også
Landsretten har talt - narkobande skal over 80 år i fængsel
Amfetaminsag
Læs også
Landsretten har talt - narkobande skal over 80 år i fængsel

- Man har fulgt anklagemyndighedens påstand om skærpede straffe

Fem af de tiltalte fik stadfæstet deres straf fra byretten, mens to - Alexander Petersen og Mikhail Mihajlovich - har fået forhøjet deres fængselstraffe fra henholdsvis 12 til 13 år og fra 15 til 16 år.

- Det var jo anklagemyndighedens påstand, så på den måde har man til dels fulgt anklagemyndighedens påstand om skærpede straffe, siger senioranklager Morten Ebbe Nielsen.

Alle tiltalte i sagen blev kendt skyldige i byretten for et år siden og fik mellem 1,5 og 15 års fængsel. En 26-årig mand, Casper Juel Hansen, fik 15 års fængsel og valgte at modtage sin dom. Landsretten har altså ikke behandlet hans sag

De andre tiltalte ankede dommen på stedet i byretten, men det gav ikke resultat. Sammenlagt skal alle de i alt otte tiltalte 95,5 år i fængsel efter landsrettens dom i dag.


Nyhedsoverblik