Anklager kræver forvaring til terrordømt pige: - Hun er Kundby-pigen, det er hun stolt af

Den 17-årige pige fra Kundby, som fredag blev dømt skyldig i forsøg på terror mod to sjællandske skoler, skal ifølge anklageren idømmes tidsubestemt forvaring.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hun venter kun på sin straf.

Den 17-årige pige fra Kundby i Nordvestsjælland blev fredag ved Østre Landsret kendt skyldig i forsøg på terror for at planlægge et bombeangreb mod Sydskolen i Fårevejle og den jødiske skole, Carolineskolen, i København.

Hun blev også fundet skyldig i legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter, fordi hun stak en pædagog ned på den sikrede institution Grenen med et glasskår fra et knust spejl.

quote Hun udviser ikke anger eller refleksion. Der er ingen samvittighedsmæssig stopklods, når det handler om religion

Kristian Kirk, anklager 

Selve straffen til pigen mangler at blive udmålt, og ifølge TV 2 kan den falde allerede mandag eftermiddag, selvom tirsdag også er afsat til sagen. Hvis det står til anklager Kristian Kirk skal pigen idømmes tidsubestemt forvaring efter straffelovens $70 stk. 1.

Det sagde han under sin procedure, inden dommerne skal afgøre, hvilken straf pigen skal have.

Ved Østre Landsret i København sagde anklageren, at det er ikke nogen nem opgave at idømme nogen den straf, men Retslægerådet anbefaler det, påpegede han. Samtidig sagde han dog, at man på den anden side aldrig tidligere har idømt en person, der er så ung en tidsubestemt forvaringsdom.

Anklagerende fremhævede, at pigen har en udtalt personlighedsforstyrrelse, og har haft e turbulent opvækst med massivt svigt. Hun har betydningsfulde identitetsproblemer, sagde han. Han henviste derefter til vurderingen fra Retslægerådet, der mener, at pigen skal sidde i Anstalten ved Herstedvester, som er Kriminalforsorgens psykiatriske specialinstitution for fængsels- og forvaringsdømte. 

1494915188_kundby_1.jpg
Læs også
Nu skal Kundby-pigen have sin straf i landsretten
1494915188_kundby_1.jpg
Læs også
Nu skal Kundby-pigen have sin straf i landsretten

- Retslægerådet siger, at hun ér farlig. Helt entydigt. De tager ikke forbehold. Det bør gøre et kæmpe indtryk på os alle. Tror I, at hun har opgivet sine planer om terror? Og hvor let ville det ikke være for en radikal islamist at få hende til at udføre terror? Hun er Kundbypigen, det er hun stolt af, sagde han. 

Nem at manipulere og en medløber

Anklageren lagde vægt på, at hun er nem at manipulere og en medløber.

- Hun udviser ikke anger eller refleksion. Der er ingen samvittighedsmæssig stopklods, når det handler om religion, sagde han.

- Vi kan ikke bruge en følelse af, at det er synd for nogen, når personen er farlig. Heller ikke selvom det handler om en teenager. Retssystemet har ikke mødt en person som hende før. 

Fængsel
Læs også
Det betyder en forvaringsdom
Fængsel
Læs også
Det betyder en forvaringsdom

Hvis ikke Østre Landsret vil idømme pigen forvaring, bør man ifølge anklageren tale om en fængselsstraf for terror.

- Det er en formildende omstændighed, at der er tale om en meget ung person, men der er ellers ikke nogen formildende omstændigheder i den her sag, sagde anklageren.

Udgangspunktet for terror er 12 år.


Nyhedsoverblik