Anklager er ”rigtig glad og tilfreds” efter dom i drabssagen uden lig

Østre Landsret gav anklagemyndigheden ret i, at 41-årige Khalil Meme slog sin ekskone ihjel, selvom der aldrig er fundet et lig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Godt og vel to år er der gået, siden 34-årige Hediga Morad forsvandt sporløst efter at have afleveret sine to børn hos sin eksmand i Vordingborg.

Og nu har Østre Landsret altså slået fast, at den 41-årige Khalil Bahjat Saido Meme slog sin ekskone ihjel, selvom politiet har manglet nogle ret vigtige brikker i mordefterforskningen: Et lig og et gerningssted.

Østre Landsret stadfæstede altså kendelsen fra byretten i januar, og den dømte eksmand skal derfor 12 år i fængsel og er blevet udvist af Danmark for bestandigt.

quote Det er afslutningen på en meget stor efterforskning i en alvorlig sag, hvor en kvinde er forsvundet sporløst. En mor til to er pludselig væk

Emil Folker, anklager

- Jeg er rigtig glad og tilfreds med den dom, der nu er afsagt. Det er afslutningen på en meget stor efterforskning i en alvorlig sag, hvor en kvinde er forsvundet sporløst. En mor til to er pludselig væk, siger anklager Emil Folker til TV ØST efter domsafsigelsen.

- Det er lykkedes at få overbevist retten om, at hun er forsvundet ved en forbrydelse, og at hun er blevet slået ihjel af eksmanden, til trods for at politiet aldrig har fundet hendes lig. 

hediga-morad-digi-2.jpg
Læs også
Hediga Morads eksmand dømt for mord: Får 12 års fængsel og udvises for bestandigt
hediga-morad-digi-2.jpg
Læs også
Hediga Morads eksmand dømt for mord: Får 12 års fængsel og udvises for bestandigt

Respekterer rettens afgørelse

Anklageren procederede for, at Khalil Bahjat Saido Meme skulle 13 år i fængsel, fordi anklagemyndigheden mente, at han havde planlagt drabet på koldblodig vis. Men det endte altså med et år mindre end anklagerens ønske.

- Det vigtige for mig og for anklagemyndigheden er, at han er blevet fundet skyldig. Om det er 12 eller 13 år er mindre væsentligt, siger Emil Folker.

quote Det vigtige for mig og for anklagemyndigheden er, at han er blevet fundet skyldig. Om det er 12 eller 13 år er mindre væsentligt

Emil Folker, anklager

Syriskfødte Hediga Morad boede i Vejle med sine to børn, og den 9. oktober 2015 tog hun toget fra Jylland mod Vordingborg for at aflevere børnene hos sin eksmand, hvor de skulle holde efterårsferie.

Hediga Morad ankom til stationen kort før midnat. Det er det sidste sted, hun med sikkerhed er set i live. Anklagemyndigheden mener, at eksmanden slog hende ihjel, fordi hans ære var krænket. Hun havde nemlig fundet sig en ny mand.

Khalil Meme sagde i retten, at han stadig nægter sig skyldig, men respekterer rettens afgørelse. 


Nyhedsoverblik