To anholdt efter brutal fangeflugt i Slagelse

To mænd er anholdt for deres rolle i den dramatiske fangeflugt fra retspsykiatrisk afdeling i Slagelse, hvor den befriede fortsat er på fri fod.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Tirsdag eftermiddag klokken 16:52 flygtede den 24-årige bandeleder Hemin Dilshad Saleh fra den retspsykiatriske afdeling i Slagelse.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har i tæt samarbejde med andre politikredse efterforsket sagen side. Det har onsdag eftermiddag ført til, at to yngre mænd er blevet anholdt i det storkøbenhavnske område, mistænkt for at have hjulpet Hemin Dilshad Saleh med at flygte. 
 
- Anholdelserne forløb udramatisk, og i løbet af aftenen vil de to mænd blive afhørt nærmere om deres rolle i befrielsesaktionen, siger politiinspektør Kim Kliver i en pressemeddelelsen. 
 
Her fremgår det, at Hemin Dilshad Saleh stadig er på fri fod.

Overfor TV2 Øst vil politiet ikke gå i deltaljer med, hvor anholdelserne er sket.

Sigtet for grov vold

Hemin Dilshad Saleh blev befriet under et besøg i et pårørenderum, hvor gerningsmændene havde smuglet to pistoler ind i en kageæske.

Læs også
Voldsom fangeflugt: Skjulte pistoler i kageæske
Læs også
Voldsom fangeflugt: Skjulte pistoler i kageæske

Dem brugte de til at true sig ud af afdelingen. I forbindelse med befrielsen blev der afgivet skud. Ingen kom til skade. 

24-årige Hemin Dilshad Saleh er et ledende bandemedlem af gruppen Nord-Nordvest (NNV), der spiller en aktiv rolle i bandekrigen, hvor de ligger i konflikt med gruppen Brothas.

Han sad varetægtsfængslet for en sag den 16. september 2018, hvor han her er sigtet for at have udøvet særlig rå, brutal og farlig vold mod en rivaliserende bandeleder i en frisørsalon i København. 

Efter episoden var Hemin Dilshad Saleh på flugt fra politiet i et år, før han blev anholdt 10. oktober i år.

Læs også
Minister om fangeflugt: Et overgreb på medarbejderne
Læs også
Minister om fangeflugt: Et overgreb på medarbejderne

Hemin Dilshad Saleh er 183 cm høj, almindelig til kraftig af bygning og med sort kort hår, brun hud og formentlig fuldskæg.

Artiklen fortsætter under billedet.

 
  Foto: Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi

Politiet henstiller til, at man ikke selv tager kontakt til den flygtede mand, hvis man ser ham, men i stedet ringer 1-1-4.


Nyhedsoverblik