Analyse: Venstre forsøger at splitte Adelskovs alliance

I Odsherred støtter Venstre et forslag fra DF om at stoppe brug af halalkød. Det sker for at skabe splid i kommunalbestyrelsen, lyder analysen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I Odsherred vil Dansk Folkeparti have sat en stopper for, at der bliver serveret halalslagtet kød i børnehaver og plejehjem, og nu bakker Venstres borgmesterkandidat Morten Egeskov op om forslaget.

Det er ikke set i andre kommuner, at Venstre støtter et forslag om en såkaldt halalfri kommune.

Analysen skattestigninger
Læs også
Analyse: Modigt at gå til valg på skattestigninger
Analysen skattestigninger
Læs også
Analyse: Modigt at gå til valg på skattestigninger

Vil skabe splid

Ifølge de to folketingspolitikere Rasmus Horn Langhoff (S) og Louise Schack Elholm (V) er opbakningen til forslaget et forsøg på at skabe splid mellem Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet, som hidtil har kørt parløb.

Det fastslår de i tirsdagens analyseprogram på TV ØST Analysen med Elholm og Langhoff.

- Det plejer ikke at være liberal politik at kræve forbud, så jeg tror, hans motiv er at forsøge at splitte det flertal, der er i kommunen, hvis han imødegår Dansk Folkeparti, så kan det være, man kan få dem vristet lidt væk fra Socialdemokratiet, siger Rasmus Horn Langhoff.

analysen opbaking
Læs også
Analyse: Opbakning fra landspolitikere giver gejst lokalt
analysen opbaking
Læs også
Analyse: Opbakning fra landspolitikere giver gejst lokalt

 Vejen til borgmesterposten

Hvis det kunne lykkes Morten Egeskov (V) at lave en alliance med Dansk Folkeparti, ville han stå stærkt i forhold til at vinde borgmesterposten i kommunen.

- Jeg tror da bestemt, han ser en mulighed for at få en alliance, og så må man jo overveje, om det er noget, man kan se sig selv i, og han har jo tydeligvis fundet nogle argumenter, som han kan bruge til at stå på mål for det her, siger Louise Schack Elholm.

Men en enkelt sag er ikke nok til at få Dansk Folkeparti til at vende den nuværende borgmester Thomas Adelskov (S) ryggen og i stedet lave en alliance med Venstre. Det vurderer Rasmus Horn Langhoff.

- Jeg har svært ved at forestille mig, at det er det her, der kommer til at være det afgørende, der er mange flere ting på spil, siger han.

Vindersag for DF

De eneste der ser ud til at vinde på den her sag er Dansk Folkeparti, fastslår Louise Schack Elholm.

- Det er helt klart en vinder sag for DF at tale udlændingepolitik og halalkød, og det er en måde at komme i medierne og markere sig.

Analysen med Elholm og Langhoff bliver sendt på TV ØST efter den sene nyhedsudsendelse hver mandag til torsdag frem til kommunalvalget. 


Nyhedsoverblik