Alger i badesø: Gæster opdagede ikke advarselsskilt

I Haraldsted Lillesø ved Ringsted er der fundet alger, så kommunen har sat et skilt op med, at badning frarådes. Men flere badegæster havde slet ikke opdaget advarslen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Mandag var mange hoppet i badetøjet for at nyde en kold dukkert i Haraldsted Lillesø, som ligger nord for Ringsted.

Men da der er fundet alger i søen, valgte Ringsted Kommune mandag at fjerne det blå badeflag og sætte et skilt op, hvor man fraråder badning i søen.  

Artiklen fortsætter under billedet.

Mandag skiltede Ringsted Kommune med, at badning frarådes i Haraldsted Lillesø på grund af alger. Men flere badegæster havde ikke opdaget skiltet.
Mandag skiltede Ringsted Kommune med, at badning frarådes i Haraldsted Lillesø på grund af alger. Men flere badegæster havde ikke opdaget skiltet. Foto: Martin Stilling - TV ØST

Men flere af badegæsterne havde slet ikke opdaget skiltet og var hoppet i søen alligevel.

En af dem var Sebastian Erik Danielsen fra Havbyrd. Han var taget ud med vennerne for at bade og havde altså overset skiltet og det manglende blå flag.

- Det er ikke fedt, at der er alger i vandet. Men vi vidste det ikke. Det kunne de godt have skiltet med eller gjort et eller andet, siger Sebastian Erik Danielsen

Hvad nu hvis du går hjem og bliver syg og kaster op?

- Jeg bliver lidt halvsur, for jeg skal på arbejde i morgen. Så det ville ikke være særligt fedt, siger han.

Claus Pihl fra Benløse havde taget sin familie med ned til søen, og han havde heller ikke bemærket advarselsskiltet.

- Der er nok ikke nogen skiltning. Jeg har ikke set noget i hvert fald. Vi har så lige læst det på Facebook sjovt nok, siger Claus Pihl.

Alger kan give opkastninger

Haraldsted har tidligere opfyldt kriterierne for at være et badested med et blåt badevandsflag. Fra 1. juni til 31. august bliver badevandskvaliteten løbende analyseret.

Men der er altså fundet en forekomst af blågrønalger. Derfor fraråder Ringsted Kommune badning i søen på deres Facebook-side.

Algerne kan nemlig give eksem, kvalme og opkastningerne. Mindre børn og hunde er primært i risikozonen for at blive forgiftet af algerne.

Artiklen fortsætter under billedet.

Angelika Fiala og hendes to piger var taget ned til søen for at bade. De havde ikke opdaget skiltet, hvor kommunen fraråder badning på grund af alger.
Angelika Fiala og hendes to piger var taget ned til søen for at bade. De havde ikke opdaget skiltet, hvor kommunen fraråder badning på grund af alger. Foto: Martin Stilling - TV ØST

Angelika Fiala fra Kirke Eskilstrup havde forsøgt at undersøge vandforholdene for den populære sø, inden hun og hendes to piger tog derud. Men de fandt intet inden, og gjorde som flertallet og badede.

- Jeg har googlet det, og umiddelbart har jeg ikke kunnet se noget om Haraldsted Sø. Så vi satsede og tog herned. Jeg bemærkede dog, at der ikke var noget blåt flag, men der var en masse ude at bade, og så tænkte vi: ’Det er varmt. Vi skal bare i vandet’, siger Angelika Fiala.

Så var der også andre gæster, der ikke gik så meget op i kommunens advarsler. For eksempel Mads Henningsen fra Dalby badede på trods af skiltet.

- Jeg bader alligevel. Jeg skal bare køles ned i det vejr her. Jeg er lidt ligeglad faktisk, siger Mads Henningsen.

Så du er ligeglad med at få opkast?

- Ja, det overlever man nok. Det er mit svar i hvert fald, siger han. 


Nyhedsoverblik