Aflyste tog genindsættes på Sydbanen

På mandag bliver de aflyste tog på Sydbanen genindsat, og den 14. marts vil de aflyst tog på Nordvestbanen blive genindsat.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Togstrækningerne på Nordvestbanen og Sydbanen har siden december været ramt af daglige aflysninger, men nu bliver togene genindsat.

På mandag bliver togene på Sydbanen genindsat og den 14. marts bliver togene på Nordvestbanen genindsat.

- Vores kunder har været kede af den her situation, og derfor er vi glade for, at vi nu kan sige, at togene vil køre igen allerede fra på mandag, siger DSB's informationschef, Tony Bispeskov.

- Vores kunder har været kede af den her situation, og derfor er vi glade for, at vi nu kan sige, at togene vil køre igen allerede fra på mandag, siger DSB's informationschef, Tony Bispeskov.

Tidligere end planlagt

Det er togstrækningerne mellem Kalundborg og København samt strækningen mellem Rødby Færge og København, som har været ramt af aflysningerne.

To tog i morgenmyldretiden samt to eftermiddagstoge har siden december været pillet ud af køreplanerne, fordi flere af de gamle diesellokomotiver har været i stykker og sendt til reperation.

- Når vi har aflyst togene, så er det, fordi vi har været tvunget til det, og vi har stået i en ekstraordinær situation, siger Tony Bispeskov.

Den første melding lød på, at togene atter ville køre som planlagt fra den 29. januar, senere lød meldingen at togene ville køre fra den 18. marts, og senest har DSB meldt ud, at togpendlerne først kunne forvente, at togene ville køre som normalt i maj måned. 

Men ved at tage ressourcer fra andre togtyper, oplæring af medarbejdere og overarbejde er DSB nu klar til at genindsætte togene.

- Vi kommer til at kører med en mindre reserve, og derfor kan der forsat komme enkelte aflysninger, men det vil være slut med de faste aflysninger, siger informationschefen.
 


Nyhedsoverblik