Afklaring på vej om udflytning af arbejdspladser til Næstved

Inden for to uger ligger det fast, hvor i Næstved regeringen vil placere de 370 statslige arbejdspladser, der kommer til byen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Længe har 370  statslige arbejdspladser været på vej til Næstved - og inden for to uger skulle selve placeringen i byen så blive afgjort af regeringen.

Det oplyser Næstveds borgmester, Carsten Rasmussen (S).

Det er Udlændingestyrelsen, der skal have ny adresse i Næstved, og det glæder borgmesteren, at der nu er afklaring på vej.

- Det vil være rigtig dejligt den dag, vi har en endelig beslutning om placeringen, og vi kan gå videre med byudvikling. Det er bare rigtig glædeligt, at vi nu kan se en endelig afgørelse på en placering på vej, siger han til TV ØST.

Positivt for området

Han håber, at de statslige arbejdspladser vil have positiv indvirkning på lokalområdet.

- Forhåbentligt er der nogen af dem, der skal arbejde i Udlændingestyrelsen, som vælger at flytte ned i området, og når der skal ansættes nye folk er der måske nogen herfra lokalområdet. Og på den måde er det rigtig positivt for vores bosætning, siger Carsten Rasmussen.

quote Det vil være rigtig dejligt den dag, vi har en endelig beslutning om placeringen.

Carsten Rasmussen, borgmester i Næstved

Ifølge borgmesteren er der to placeringer i spil, når det kommer til, hvor Udlændingestyrelsen skal have hjemme. Enten bliver det en gammel skole i Jernbanegade, eller også skal der bygges en helt ny bygning til formålet.

- Vi har brugt meget tid på at finde ud af, om vi skal ombygge den eksisterende bygning på skolen i Jernbanegade, eller om vi skal bygge nyt. For eksempel er det noget nemmere at lave moderne klimaanlæg i en ny bygning, men jo også noget dyrere, fortæller borgmesteren om overvejelserne.

Udflytningen af Udlændingestyrelsen skulle efter planen være gennemført inden udgangen af 2017.


Nyhedsoverblik