Afgående borgmester om borgmesterpostdeling: Det kommer ikke til at ske

Slagelses nuværende borgmester, Stén Knuth (V), er ærgerlig over LA og Socialdemokratiets aftale. Han tror dog ikke, at den bliver ført ud i livet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I dag blev underskrifterne sat.

Nu står det klart, at John Dyrby Paulsen fra Socialdemokratiet bliver Slagelse Kommunes borgmester fra 1. januar 2018.

På papiret er han borgmester indtil 31. december 2021, men står det til den aftale, han har indgået med Liberal Alliances Villum Christensen, bliver det ikke sådan.

Heri lyder det, at John Dyrby Paulsen vil trække sig fra posten til fordel for Villum Christensen, hvis han til den tid ønsker at tage imod den. 

John Dyrby Paulsen, borgmester, Slagelse Kommune
Læs også
John Dyrby Paulsen bliver Slagelse Kommunes nye borgmester
John Dyrby Paulsen, borgmester, Slagelse Kommune
Læs også
John Dyrby Paulsen bliver Slagelse Kommunes nye borgmester

- Det kommer ikke til at ske

Den aftale ser kommunens afgående Venstre-borgmester, Stén Knuth, dog ikke positivt på. Faktisk tror han slet ikke, at den bliver en realitet.

- Det kommer ikke til at ske. Jeg ved ikke, hvad det er for en pagt eller kammeratskab, de to har, men det er en studehandel, og man kan ikke gøre det. Man kan lave en privat aftale om, at det er hensigten, men det er på mange måder en på kanten-aftale, der ikke holder vand, siger en tydeligt skuffet borgmester efter dagens konstitueringsmøde.

Var valgets stemmesluger 

Dyrby og Villum
Læs også
Dele-borgmester: To halve borgmestre kan ikke anbefales
Dyrby og Villum
Læs også
Dele-borgmester: To halve borgmestre kan ikke anbefales

Det er dog ikke kun den særprægede aftale, han er utilfreds med. Han er også ærgerlig over at måtte give borgmesterkæden videre, selv om han blev valgets topscorer med hele 5.752 personlige stemmer.

- Jeg selvfølgelig ærgerlig over den her aftale, for jeg havde gerne set, at vi kunne samles bredt om en borgmester, siger Stén Knuth.

Fra begyndelsen har det dog stået klart, at det ville blive svært at samle et flertal bag Stén Knuth, da Villum Christensen med sit afgørende mandat fra begyndelsen har meldt ud, at han ikke ville pege på Knuth.

Det fik forleden Stén Knuth til at foreslå andre kandidater end ham selv.

- Jeg kunne godt høre, at mit navn eller min person stod i vejen for det brede samarbejde, og derfor foreslog jeg Ann Sibbern fra Dansk Folkeparti, der har gjort det godt i fire år i byrådet. Det kunne vi dog ikke samles om, og derfor foreslog vi også Knud Vincents, fordi vi synes, det er vigtigt, at vi får en borgmester, alle kan bakke op om.

Ifølge Liberal Alliance var det dog for sent, og fra årsskiftet må Stén Knuth overlevere borgmesterkæden til rivalen John Dyrby Paulsen. 


Nyhedsoverblik