Ældreministeren besøger plejehjem: Det er dejligt at se, hvad musik kan gøre

Det er dejligt at se, hvad musik kan gøre, siger Ældreministeren efter dagens besøg hos Solhavecentret i Karise, som har ansat en musikpædagog, der spiller for de ældre.

Ældreminister Thyra Frank er på Danmarksturne i landets kommune og i dag besøgte hun Solhavecentret i Karise for fuld musik.

Ældreminister Thyra Frank er på Danmarksturné og har i dag været forbi Karise.

Selvom hun ikke blev modtaget med sangen om ”Lille Fregnede Louise”, som Karise måske nok er mest kendt for, blev hun alligevel modtaget for fuld musik.

Det har været fantastisk at opleve, hvor meget beboerne glædes over musikken. Hvordan det er vigtigt at stimulere sanserne, når andre ting forsvinder

Ældreminister Thyra Frank (LA)

I Faxe Kommune har de nemlig ansat to musikterapeuter, og den ene befinder sig på Solhavecentret i Karise, hvor Thyra Frank i dag aflagde et besøg.

Musikpædagogen Jens Molge gav den op for John Mogensens Nina kære Nina. Navnet er ellers Thyra – og det er hendes ambition at besøge alle 98 kommuner i Danmark.

- Jeg havde sådan glædet mig, for jeg havde fået at vide, at de ville fortælle mig om deres musikpædagog. Det har været fantastisk at opleve, hvor meget beboerne glædes over musikken. Hvordan det er vigtigt at stimulere sanserne, når andre ting forsvinder, siger Thyra Frank til TV ØST.

Robot og musikpædagog skal skabe liv

Musikpædagog Jens Molge spillede i dag en rigtig forårsmelodi, som de gamle kunne nynne med på.

- Jeg er ikke i tvivl om, at musik betyder meget for folk. Det vækker nogle følelser. Han (musikpædagogen, red.) fortalte lige om, hvordan én var begyndt at græde, så personalet skulle hen og holde i hånd. Det vækker følelser, forebygger ensomhed og vækker livsglæde, siger Thyra Frank.

Læs også Kommuner: Thyra Frank laver mere bureaukrati

Ældreministeren mødte også robotten Mister Beam, som de ældre kan bruge, hvis de for eksempel vil i kontakt med deres pårørende over internettet.

- Den kunne skabe kontakt til familier, der er langt væk og ovenikøbet også til en lokal læge, fortæller Thyra Frank.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App