Ældre kvinder snydt: Tricktyv slog til i to byer på kort tid

Inden for halvanden time havde tyven begået to tricktyverier – i to forskellige byer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En tricktyv er kommet i politiets søgelys efter to meget lignende tyverier blev begået torsdag formiddag.

En 69-årig kvinde fra Holbæk blev torsdag udsat for et tricktyveri, da hun var på indkøb. Under indkøbsturen bad en engelsktalende mand om hjælp. Han ville vide, om der var sukker i en vare.

Og da kvinden hjælpsomt kiggede på varen, lynede tyven hendes taske op, snuppede hendes pung og stak af i en fart. Kvinden opdagede først, at hun var blevet bestjålet, da hun var nået frem til kassen.

Blot en time og et kvarter efter hændelsen i Holbæk blev et næsten identisk tyveri begået i Aldi i Kalundborg. Her udspillede sig igen en situation, hvor en ældre kvinde fik sin opmærksomhed afledt og blev bestjålet af en engelsktalende mand. Her spurgte manden ind til en koldskåls sukkerindhold. Tyven løb med kvindens pung og mobiltelefon. 

Telefonopkald ældre
Læs også
Franarret 120.000 kroner: Politi advarer om falsk barnebarn
Telefonopkald ældre
Læs også
Franarret 120.000 kroner: Politi advarer om falsk barnebarn

Tyder på samme gerningsmand

Grundet de store ligheder mellem tyverierne formoder politiet, at det er den samme mand, som står bag.

- Både signalementet og fremgangsmåden tyder på, at det er den samme mand, siger Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi til TV ØST.

Noget, der ikke kommer bag på politiet, er hvor hurtigt tricktyvene bevæger sig fra by til by.

- Et kendetegn ved de her tricktyve er, at de er meget mobile. De udser sig et offer, laver et tyveri og skynder sig derefter videre til næste by, fortæller Martin Bjerregård.

Signalement

  • Mand
  • 50 år
  • 170-175 cm høj
  • Bærer briller
  • Taler engelsk
  • Østeuropæisk udseende
  • Grøn/beige t-shirt

Uheldig målgruppe

Det er oftest ældre borgere, som udsættes for denne slags tyverier. De to ofre indgår i en meget uheldig målgruppe for tyvene, erfarer politiet.

- Den ældre del af befolkningen er grundlæggende meget flinke og hjælpsomme, og det bliver udnyttet til at lave disse afledningsmanøvrer. De her to ofre falder lige i centrum af målgruppen, siger Kommunikationsmedarbejder i Midt- og Vestsjællands Politi, Martin Bjerregård.

Hvis man ender i en situation, hvor man bemærker en opsejling til et tyveri, skal man bestemt ikke tøve med at give lyd fra sig.

- Hvis man erkender, at man er ved at komme i en situation, hvor der er opsejling til et tyveri, er der kun én ting at gøre, og det er at råbe om hjælp eller tilkalde politiet. De kender ord som ’hjælp’, og så skynder de sig ofte væk, siger Martin Bjerregård.

Har du set noget?

Lokalpolitiet i Holbæk/Kalundborg hører gerne fra personer, der har bemærket manden i de to supermarkeder i løbet af torsdag formiddag.

Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen, hvor politiet vil prøve at få fastlagt, om det er den samme gerningsmand i begge sager ud fra eventuel videoovervågning i butikkerne.

 


Nyhedsoverblik