Advokat til tidligere mistænkt i Emilie Meng-sagen: - Det er enormt belastende for min klient

Sagen er nu anket til landsretten.

Finn Petersen er blevet nægtet yderligere erstatning for de fem ransagninger, som politiet foretog i hans hjem i jagten på Emilie Mengs drabsmand.

- Den blev anket med det samme, fordi vi synes ikke, resultatet er rimeligt.

Sådan lyder det fra Steen Djurtoft, advokat for Finn Petersen. Finn Petersens hjem blev ransaget fem gange, da politiet efterforskede drabet på 17-årige Emilie Meng.

Det havde fået Finn Petersen til at kræve erstatning på 75.000 kroner, men det valgte retten onsdag at nægte. Retten besluttede i stedet at frifinde anklagemyndigheden, så de ikke skal betale yderligere erstatning til Finn Petersen.

Problemet er, at man er blevet ved med at komme tilbage. Og det gør jo, at der kommer stor interesse om det

Steen Djurtoft, advokat

Politiet ransagede Finn Petersens hjem, blandt andet fordi personer i gruppen "Forsvundne personer" mistænkte ham for at holde Emilie Meng indespærret.

Advokat: Fuldstændig uacceptabelt

Finn Pedersen har allerede fået 6.000 kroner i erstatning for skaderne på huset i forbindelse med ransagningerne.

Men det mener Steen Djurtoft ikke er godt nok.

- Der er lavet fem ransagninger. Man bliver ved med at komme tilbage, og hver gang siger man, nu er man færdig. De ransagninger er drevet af henvendelser fra en nabo og nogle facebook-grupper, som mener, de kan høre lyde på de aflytninger, som efter min bedste overbevisning er ulovlige aflytninger, siger Steen Djurtoft.

- Og der vælger politiet at bruge disse private aflytninger, og det mener jeg er fuldstændig uacceptabelt. Det er politiet, der foretager aflytninger her i landet, hvis der foretages aflytninger. 

Irriterende at føle sig anklaget

Ransagningerne og den mediebevågenhed, der opstod i forbindelse med dem, har sat sine spor. Det fortalt han tilbage i 2016 til TV ØST.

- Man kan ikke gå ud og ind af sit hjem uden at risikere at blive fotograferet af pressen for eksempel, sagde han og forklarede, at mistanken i sig selv fylder en del.

Læs også Tidligere mistænkt nægtes erstatning efter aflytning i Emilie Meng-sag

- Det er irriterende at føle sig anklaget, lød det dengang.

Steen Djurtoft siger i dag: 

- Vi kan godt forstå, at politiet har undersøgt om der er noget. Problemet er, at man er blevet ved med at komme tilbage. Og det gør jo, at der kommer stor interesse om det. For alle spørger jo, hvorfor. Og det er det, der er enormt belastende for min klient.

Drabsmand på fri fod

Den 17-årige Emilie Meng blev sidst set den 10. juli 2016 på Korsør Station.

En hundelufter fandt juleaftensdag i 2016 en død person liggende ved Regnemarks Bakke, som senere viste sig at være den 17-årige efterlyste Emilie Meng.

I sommer offentliggjorde politiet en rekonstruktion af en overvågningsvideo fra Korsør Station. Samtidig efterlyste de en lys Hyundai i30, som befandt sig på stationen, da Emilie Meng steg af toget tidligt om morgenen den 10. juli 2016.

Drabsmanden er endnu ikke fundet.

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App