Advarsel - pas på glatte veje fredag morgen

Pas på i morgentrafikken. Der er risiko for glatte veje.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Du skal være varsom, hvis du kører afsted på regionens veje fredag morgen.

Nattens regnvejr øger nemlig risikoen for ekstra glatte veje flere steder.

Advarslen kommer fra Vejdirektoratet, som især råder trafikanterne til at køre forsigtigt over Farøbroerne mellem Sjælland og Falster.

Nedsæt hastigheden

Her er der meldinger om overfladevand på kørebanen, hvilket kan skabe farlige situationer for trafikanter på strækningen. Derfor opfordrer Vejdirektoratet trafikanterne til at nedsætte hastigheden.

Hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politiet oplyser vagtchefen dog, at overfladevandet på broerne ikke har skabt nogen trafikale problemer eller uheld i løbet af natten og morgenstunden.

Regnvejr over Fårevejle
Læs også
Sjaskvåd fredag i vente - op til 20 millimeter regn
Regnvejr over Fårevejle
Læs også
Sjaskvåd fredag i vente - op til 20 millimeter regn

- Der har ikke været nogen problemer, siger Kent Edvardsen, vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Lad bilen passe sig selv

Overfladevand på vejbanen eller akvaplaning, som det også hedder, er i værste fald en af de farligste situationer, bilister og motorcyklister kan komme ud for. Men man kan selv gøre meget for at vogte sig mod den.

Blandt alle med kendskab til akvaplaning er der ifølge Danmarks Meteorologiske Institut almindelig enighed om, at hvis bilen begynder at akvaplane, skal man træde koblingspedalen i bund, slippe speederen, holde rattet stille og lade være med at træde på bremsen.

Koblingspedalen skal holdes i bund, til man er vel ud af akvaplaningen.

DSB
Læs også
Ung mand snød DSB hele 162 gange - nu venter der en kæmpebøde
DSB
Læs også
Ung mand snød DSB hele 162 gange - nu venter der en kæmpebøde

I øvrigt kan man ifølge Danmarks Meteorologiske Institut kun håbe på, at bilen, som det heldigvis sædvanligvis sker, især på lige vej, kommer ud af akvaplaningen, så den vender og bevæger sig på en måde, der giver mulighed for at få kontrol over den, før den støder ind i noget.

Man kan få et forvarsel om akvaplaning ved at holde øje med, om der pludselig står mere vandsprøjt omkring biler forude, også modkørende biler langt væk.

Et første tegn på, at bilen akvaplaner, kan være, at den føles løs i styringen. Et ryk i bilen vil i nogle tilfælde fortælle, at akvaplaningen er overstået.


Nyhedsoverblik