Advarsel fra brandvæsnet: Selv et cigaretskod kan antænde det tørre græs

Brandvæsnet rykker for tiden ud til mange naturbrande. Så lidt som et cigaretskod kan antænde græsset, advarer beredskabschef.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I området omkring Vestsjællands Brandvæsens station i Kirke Hyllinge er der i dag et græsstykke ved siden af en vej, der er mere end almindeligt svedet.

Lørdag eftermiddag måtte brandvæsnet nemlig rykke ud til en naturbrand der.

- Vi var her hurtigt, men her er et eksempel på, hvor hurtigt det går, når man smider et cigaretskod i naturen. Vi antager, at det er det, der startede branden her, siger beredskabschef Lasse E. Hansen til TV ØST. 

 
  Foto: Toke Grøndal - TV ØST
Det gik stærkt, da der først kom ild i græsset. Brandvæsnet tror, det var et cigaretskod, der var skyld i branden.
Det gik stærkt, da der først kom ild i græsset. Brandvæsnet tror, det var et cigaretskod, der var skyld i branden. Foto: Toke Grøndal - TV ØST

Får mange henvendelser

I øjeblikket har brandvæsnet rigtig travlt med at rykke ud til naturbrande udløst af den landsdækkende tørke, der lige nu hersker. Og telefonerne på stationen står heller ikke stille, når det kommer til henvendelser fra borgere, som er i tvivl om, hvordan de skal gebærde sig.

- Folk er meget opmærksomme på det her afbrændingsforbud, og vi får henvendelser på alle tider af døgnet og på alle ugens syv dage, siger Lasse E. Hansen.

quote Vi er rigtig glade for at være i dialog med borgerne, for det viser, at de tager det alvorligt.

Lasse E. Hansen, beredskabschef, Vestsjællands Brandvæsen

- De spørger meget om, om de må grille, hvordan de må grille, og hvis der er nogen, der skal holde et arrangement udendørs, så spørger de, hvordan de skal forholde sig til afbrændingsforbuddet.

Og det er rigtig positivt, at borgerne henvender sig, siger beredskabschefen.

- Vi er rigtig glade for at være i dialog med borgerne, for det viser, at de tager det alvorligt. Vi vil gerne råde og vejlede borgerne om de her indskrænkelser, der er i forbindelse med afbrændingsforbuddet og hjælpe til, hvis noget går galt i naturen, siger han. 

36988066_2075088372811865_6828526348806389760_n.jpg
Læs også
Efter flere markbrande kommer brandvæsnet nu med en bøn til landmændene
36988066_2075088372811865_6828526348806389760_n.jpg
Læs også
Efter flere markbrande kommer brandvæsnet nu med en bøn til landmændene

Landmændene skal passe på

Brandvæsnet rykker også ud til mange brande forårsaget af tærskende landbrugsmaskiner. Tørken har nemlig også sat landmændene i gang med at høste tidligere end normalt.

Artiklen fortsætter under billederne...

 
  Foto: Henrik Larsen
Tidligere på ugen var flere markbrande - for eksempel her i Benløse.
Tidligere på ugen var flere markbrande - for eksempel her i Benløse. Foto: Henrik Larsen

- Vi forventer, at det for alvor går løs om en uge, 14 dage. Og der skal landmændene være rigtig opmærksomme på, hvordan de håndterer det derude, siger Lasse E. Hansen.

- De skal sørge for at holde deres maskiner rene og også meget gerne have noget slukningsmateriale med ud på marken. Det vil vi meget gerne i dialog med landbruget om, så vi undgår de her markbrande, som vi allerede har haft flere af. 


Nyhedsoverblik