Absalon bygger nyt campus midt i Næstved

Professionshøjskolen Absalon vil opføre et nyt campus i Næstved - lige ved siden af det nye VUC-campus.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Ved foden af Munkebakken midt i Næstved har VUC Storstrøm fået et nyt, stort campus. Men fra sommerne 2023 kommer en ny bygning til området. Her åbner Professionshøjskolen Absalon nemlig et nyt campus. 

- Med det nye campus kommer Absalon og vores studerende meget tættere på byen – og i gåafstand til stationen – og det har vi længe haft et stort ønske om, siger Jens Stenbæk, bestyrelsesformand for Absalon i en pressemeddelse.

quote Det er rigtig godt, for det ligger midt i byen, tæt på stationen, og mange unge vil få lettere ved at komme til en uddannelse i Næstved

Carsten Rasmussen (S), borgmester

Professionshøjskolen og Næstved Kommune vil nu indgå en aftale om køb af grunden ved Munkebakken, et grønt område midt i Næstved. Det er en god placering, mener Berit Hvalsø, campusansvarlig for Absalon i Næstved.

- Det betyder blandt andet, at vi kan gøre studiemiljøet endnu bedre, end det allerede er, og samtidig vil den nye placering også være med til at skabe meget mere liv og tiltrække endnu flere studerende til byen, siger hun. 

Artiklen fortsætter under billedet

Borgmester Carsten Rasmussen (S) håber at kunne tiltrække flere unge til byen.
Borgmester Carsten Rasmussen (S) håber at kunne tiltrække flere unge til byen. Foto: Dorthe Olsgaard - TV2 ØST

Borgmester: Vil tiltrække flere studerende

I Næstved tilbyder Absalon uddannelser som bioanalytiker, ergoterapeut, fysioterapeut, sygeplejerske og administrationsbachelor. Senere kommer også en merituddannelse, hvor pædagogmedhjælpere kan uddannes til pædagoger.
 
I Næstved Kommune er borgmester Carsten Rasmussen (S) glad for planerne.

- Det betyder, at Absalon bliver i Næstved i rigtig mange år fremover. Samtidig betyder det, at vi får rigtig meget mere liv i byen, når de starter her, siger Carsten Rasmussen.

Det har tidligt været planen, at campusområdet ikke kun skulle bestå af VUC's bygning. Derfor er borgmesteren glad for, at området vokser.

- Det er rigtig godt, for det ligger midt i byen, tæt på stationen, og mange unge vil få lettere ved at komme til en uddannelse i Næstved, siger han.

Vil ikke ødelægge området

Byggeriet af VUC's campus ved Munkebakken har ikke været mødt af udelt begejstring.

Nogle borgere har blandt andet kritiseret, at man overhovedet byggede omkring det grønne område Munkebakken. De skal dog ikke være bekymrede, mener borgmesteren.

- Når man ser på Munkebakken, er det meget lidt, man tager. Det bygges på skråningen, hvor der bare er lidt bevoksning. Den del af Munkebakken, hvor man kan gå tur og nyde eftermiddagskaffen, bliver her stadig, siger borgmesteren og understreger, at byen har mange grønne områder og at flere nye statsskove er ved spire frem. 

Det nye campus skal stå færdig i 2023, og dets udformning skal afgøres i en arkitektkonkurrence.


Nyhedsoverblik