Absalon bygger nyt campus i Kalundborg

Kalundborg er Danmarks førende biotek-by - og snart får de studerende et helt nyt campus.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Kalundborg er Danmarks hovedstad. I hvert fald hvis vi taler om bioteknologi, mener proffessionshøjskolen Absalon, som netop har besluttet at bygge et helt nyt campus i Kalundborg.

Byggeriet starter i december i år og vil i første omgang huse uddannelsen til bioanalytiker og til diplomingeniør i bioteknologi.

- Det nye campus er endnu et vigtigt skridt i retning af at tiltrække studerende til byen og sætte Kalundborg på landkortet som et udviklingscentrum for både Danmarks førende virksomheder og udviklingen af biotek, siger Absalons bestyrelsesformand Jens Stenbæk i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter billedet

Absalons uddannelser i Kalundborg har til huse i midlertidige ramme. Men snart kan de rykke ind i et nyt byggeri.
Absalons uddannelser i Kalundborg har til huse i midlertidige ramme. Men snart kan de rykke ind i et nyt byggeri. Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST

Massivt brug for arbejdskraft

De to uddannelser findes allerede i byen - men kun i midlertidige rammer. De rammer bliver mere permanente med det nye campus, som er er første del af en større satsning i Kalundborg. Ud over Absalons byggeri er der også planer om etablering af et innovations- og udviklingscenter inden for biotekproduktion og procesteknologi.

050811_Novo_Nordisk_Kalundb.jpg
Læs også
Novo Nordisk Fonden smider milliarder i dansk biotekeventyr
050811_Novo_Nordisk_Kalundb.jpg
Læs også
Novo Nordisk Fonden smider milliarder i dansk biotekeventyr

- Kalundborg huser ét af de største bioteknologiske industriområder i Norden, og der er massivt behov for højt kvalificeret arbejdskraft specielt inden for de tekniske fag. Ved at etablere det ny Campus Kalundborg er vi med til at imødekomme det behov og på den måde sikre en fremtidig vækst i byen og hele Region Sjælland, siger bestyrelsesformand Jens Stenbæk.

Kalundborg har gennem de senere år satset stort på bioteknologi og huser virksomheder som Novo Nordisk, NNE, Lundbeck, Ørsted og flere andre bioteknologiske virksomheder.

Novo Kalundborg
Læs også
Novo Nordisk investerer 650 millioner kroner i fabrikker i Kalundborg
Novo Kalundborg
Læs også
Novo Nordisk investerer 650 millioner kroner i fabrikker i Kalundborg

Etableringen af Campus Kalundborg sker i tæt samarbejde med partnerskabet Knowledge Hub Zealan. Det består - foruden Absalon -  af Region Sjælland, Kalundborg Kommune, Novo Nordisk, Novozymes, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Zealand - Sjællands Erhvervsakademi (tidligere Erhvervsakademi Sjælland).


Nyhedsoverblik