To år efter dødsulykke venter enke stadig på forklaring

Enken til en ukrainsk mand venter stadig på en forklaring på, hvem der havde ansvaret, da hendes mand omkom ved en arbejdsulykke.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

For knap to år siden mistede en ukrainsk chauffør sit liv på jobbet på en gård ved Tølløse på Sjælland, men sagen om hans arbejdsulykke er stadig ikke afsluttet. Det skriver Fagbladet 3F.

Ulykken skete den 12. oktober 2017, hvor den ukrainske mand var igang med at fjerne spirende korn fra en silo. Pludselig blev manden suget ned i kornet under sig og forsvandt. Først efter fire timers eftersøgning lykkedes det at finde ham igen, men da var han afgået ved døden.

Siden har myndighederne forsøgt at afgøre, hvem der havde ansvaret for ulykken, der ifølge Arbejdstilsynet blev udført i strid med loven og var dårligt tilrettelagt.

Uvished rammer enke

Savnet og uvisheden gør ondt. Det fortæller den 33-årige enke Ekaterina Makarenko. Hun og to børn sidder tilbage i Ukraine, efter at hendes mand omkom på jobbet i Danmark.

siloulykke.jpg
Læs også
Tilsyn: Landmand brød lov da ansat blev begravet i silo
siloulykke.jpg
Læs også
Tilsyn: Landmand brød lov da ansat blev begravet i silo

- Det er meget svært for mig at acceptere, at sagen ikke er afgjort efter to år. Jeg forstår ikke, hvorfor sagen ikke flytter sig, og hvad der skal til for, at det sker, siger hun til Fagbladet 3F.

Sagen blev første gang prøvet ved en domstol i januar 2019. Her var en landmand tiltalt for sit ansvar i sagen - men han blev frikendt, da den ukrainske mand ikke var ansat i hans selskab. Siden har der været stille om sagen, hvor forventningen dog er, at mandens juridiske arbejdsgiver kan blive tiltalt i sagen.

Siloulykke 3
Læs også
Landmand frifundet for kornsilo-ulykke
Siloulykke 3
Læs også
Landmand frifundet for kornsilo-ulykke

- Lige nu er den nye sag under efterforskning hos politiet, og Arbejdstilsynet afventer resultaterne af denne efterforskning, før vi kan kommentere sagen, siger Flemming Bentzen, chef for jura i Arbejdstilsynets Tilsynscenter Øst til mediet.


Nyhedsoverblik